AK Parti ve MHP’li üyelerden Seçer’e ’İHA’ ve ’SİHA’ tepkisi

AK Parti ve MHP’li üyelerden Seçer’e ’İHA’ ve ’SİHA’ tepkisi cukurovagazetesi.com

29 Ekim’de iktidarın ’vizyon projelerini’ eleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ’İHA’ ve ’SİHA’ ile ilgili söylediği sözler, MESKİ Olağanüstü Genel Kurulu’nda gündeme geldi.


Haber-Adem Güneş

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99'uncu yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında, "Vizyona bakın, gözlerim yaşardı. İkinci yüzyıl vizyonu tank, top, İHA, SİHA, vur kır, öldür, kahramanlık türküleri. Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet medeniyet projesidir. Barış projesidir. Demokrasi projesidir" ifadelerine yer vermişti. Seçer'in kullandığı ifadelere Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 2022 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda AK Partili ve MHP'li Meclis üyelerinden tepki geldi.

 

SEÇER: "ELEŞTİRDİĞİM KONU 100 YILLIK VİZYON İŞİDİR"

Tepkilerin gündeme geldiği 'o sözlere' açıklık getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Benim tartışma açtığım konu vizyon meselesidir. Konu söylemdir. 2022’de geldiğiniz dönemde de sorunlar aynı idi. Eleştirdiğim konu 100 yıllık vizyon işidir. Eğitim, şehircilik, su, çevre, refah; bunlardan bahsedin. İnsanların hassas noktalarına; milli, dini noktalarına değil. Zaten bu millet acılar yaşamış. Geldiğimiz noktada gençler yurtdışına gidiyor, refah sorunu var" diye konuştu.

 

MHP'Lİ TOPKARA: "KEŞKE MERSİN VİZYONUNDAN BAHSETSEYDİNİZ"

Ücret tarifelerinin güncellenmesi ve 2023 yılı bütçesi gibi maddelerin de yer aldığı toplantının 'Günden Dışı Konuşmalar' bölümünde söz alan MHP'li Meclis Üyesi Mahmut Tat, Seçer'in 29 Ekim'de söylediği sözleri hatırlatarak, "Şimdi bu Bayram münasebetiyle yapmış olduğunuz toplantılardaki sarf ettiğiniz sözler kamuoyunda muazzam bir yankı buldu. Tabi bir yerel siyasetçisiniz. Genel konulara girip de sarf ettiğiniz sözleri defalarca dinledim. Baktığımız zaman hadise; bir iktidarı eleştirmekten öteydi. Siz iktidarın yatırımlarını eleştirebilirsiniz, iktidarın programlarını ve projelerini eleştirebilirsiniz. Fakat alaysı cümleler ile 'toptan, tüfekten, SİHA'dan, İHA'dan' bahsederek; 100'üncü yıla 1 yıl kala böyle ifadelerin Mersinimiz gibi güzide bir kentimizin Belediye Başkanı tarafından konuşulması tabii ki bizi de rahatsız etmiştir" şeklinde konuştu. MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Topkara da Seçer'in sözlerine tepki vererek, "Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhuriyet Meydanı'nda yüce Türk Milleti'nin en büyük değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtının önünde, Ata'nın huzuru kabul ettiğimiz yerde söylenen sözler Mersin'imizi üzmüştür, Türkiye'mizi üzmüştür. Bizlere yakışmamıştır. Türkiye gündemine oynamaktansa keşke Mersin vizyonundan bahsetseydiniz. Devletimizi hedef alan anlayış Mersin'imize zarar vermektedir" ifadelerine yer verdi.

 

YERLİKAYA: "CUMHURİYET'İ MUHAFAZA ETMEK İÇİN YÜKSEK TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUZ"

Seçer'in sözlerine bir tepki de AK Parti Grubu'ndan geldi. AK Partili Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya, "Ben şu an 85 milyon adına konuşuyorum. 99 yıl önce bu Cumhuriyet'i nasıl topla, tüfekle, şehitlerle nasıl kazandıysak; bugün de muhafaza etmek için yüksek teknolojimizi kullanıyoruz. SİHA'larla, İHA'larla, füzelerle, tüm teknolojiyi kullanarak gereğini yapıyor bugünkü iktidarımız, devletimiz" sözleriyle Seçer'i eleştirdi.

 

GÜLTAK: "BU SÖZLERİNİ NEREYE KOYACAĞIZ?"

AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da Vahap Seçer'e ve CHP Grubu'na fotoğraflar göstererek, 'o sözlere' yönelik tepkisini dile getirdi. Seçer'in kullandığı ifadelere ilişkin söz alan Gültak, "Türkiye Cumhuriyeti; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile birlikte, her türlü yokluğa rağmen onlara gönülden inanan Anadolu insanının, atalarımızın inanç, azim ve kararlılığının yanı sıra, eldeki topla ve tüfekle, iman gücü ile kurulmuştur. Özellikle son 20 yılda gerçekleştirdiği atılımlarla ilklere imza atan savunma sanayimiz; kara, deniz ve hava sistemlerinde geliştirdiği ürünlerle sadece yurt içinde değil dünya genelinde başarılı bir noktaya ulaşmıştır. Bundan gurur duyuyoruz. Şanlı ordumuzun ve her yönüyle savunma teknolojimizin, dosta güven, düşmana korku verdiği kaçınılmaz bir gerçektir. Sınır güvenliğimizi sağlayan, karakollarımıza terör saldırılarını engelleyen, teröristlere korku salan İHA ve SİHA’larımızın ülkemizde terörle mücadelede ne kadar etkin olduğu açıkça bilinmektedir. Hal böyle iken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu sözlerini nereye koyacağız?" ifadelerine yer verdi.