Mersin, SAHA’daydı

Mersin, SAHA’daydı cukurovagazetesi.com

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 25-28 Ekim tarihlerinde SAHA İstanbul tarafından SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı gerçekleştirildi. Fuarda, ’Mersin SAHA’da’ sloganıyla Mersin standı da yer aldı.


Haber- Mehmet Çetin 

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'na Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı da destek verdi.

 

FUARA İLGİ VE KATILIM YOĞUN OLDU

25-28 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen fuara toplam 57 ülkeden 1 yabancı Başbakan, 11 yabancı Bakan, 37’si Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanı gibi çok üst düzey olmak üzere 268 resmi delegasyon, 25 ülkeden 112 Ticari Delegasyon, 83’ü stantlı ve temsilciliklerle birlikte 390 yabancı firma ve 567 yerli firmanın katılım sağlayacağı belirtilirken; fuarda Mersin standı da yer aldı.

 

BAKAN VARANK: "BİZ TEKNOLOJİYİ SALDIRMAK İÇİN DEĞİL, SAVUNMAK İÇİN GELİŞTİRİRİZ"

Fuarın açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Her biri farklı başarı hikayeleriyle bugünlere gelmiş Türk firmalarını, Türk ürünlerini sizlere sergilemek bizim açımızdan gerçekten büyük bir gurur kaynağı. Dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerimiz, Türkiye'nin savunma sanayisinde gerçekleştirdiği performansı zaten net bir şekilde görebiliyorlar. Savunma sanayiniz ne kadar güçlüyse, o kadar etkin, o kadar güçlü, o kadar da dünya siyasetinde mutebersiniz. İşte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu gerçeği 20 yıl önce gördü ve ülkesinin rotasını bu yöne çevirdi. Uluslararası savunma sanayi kartellerine taşeronluk yapmayı reddedip, bağımsız bir sanayi savunması inşasına o günlerden başladı. Biz teknolojiyi saldırmak için değil, savunmak için geliştiririz. Korkutmak için değil, caydırmak için üretiriz" ifadelerine yer verdi.

 

BAKAN VARANK, SABRİ TEKLİ İLE MERSİN STANDINDA BİR ARAYA GELDİ

Bakan Varan, 'Mersin SAHA'da' sloganıyla fuarda yer alan Mersin standını da ziyaret ederek, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli ile bir araya geldi. Öte yandan Mersin standını ziyaret eden isimler arasında SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade, Beylikdüzü OSB Başkanı Adnan Keleşoğlu ile Mersin Teknopark Genel Müdürü İhsan Gültekin de yer aldı.