Tarsus’ta ’dünden yarınlara’ koşulacak

Tarsus’ta ’dünden yarınlara’ koşulacak cukurovagazetesi.com

14. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu bu yıl 23 Ekim 2022 Pazar günü yapılacak. Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek Maraton’da 21 kilometrelik ve 3 kilometrelik parkurlar koşulacak. 21 kilometrelik Yarı Maraton parkurunun başvuruları tamamlanırken, 3 kilometrelik Halk Koşusu’na başvurular ise pazar gününe kadar devam ediyor.


Haber- Vecdi Yenigül 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nun bu yıl 14'ncüsü düzenleniyor. Maraton öncesi Tarsus Yarenlik Alanı'nda tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in yanı sıra 13. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nu erkeklerde birinci olarak tamamlayan Kenyalı atlet Benard Cheruiyot Sang da yer aldı. Maratonla ilgili detaylı bilgilerin paylaşıldığı toplantıda konuşan Seçer, "Ben de pazar günü Halk Koşusu'nda olacağım. Hepinizi bekliyorum" dedi.

 

MARATON, 23 EKİM'DE TARSUS CUMHURİYET MEYDANI'NDA

14. Tarsus Yarı Maratonu, 23 Ekim 2022 Pazar günü Tarsus Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayacak. 21 kilometrelik Yarı Maraton koşusu sabah 09.00'da, 3 kilometrelik Halk Koşusu ise 09.30'da başlayacak. 21 kilometrelik parkur Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Tarsus Evleri, Kleopatra Kapısı, Danyal Peygamber Kabri ve Justinyanus Köprüsü'nden geçerek yine Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak. 3 kilometrelik Halk Koşusu da Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Kleopatra Kapısı'ndan devam edecek. Tarsus Garı'ndan dönüş yapılacak Halk Koşusu da yine Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak. 'Dünden yarınlara koşuyoruz' mottosuyla yapılan Maraton'un Halk Koşusu'na şu ana kadar 3 bin 300'ün üzerinde başvuru yapılırken, 21 kilometrelik parkura yapılan başvuru sayısı ise 400'ü aştı. Halk Koşusu'na başvuruların pazar gününe kadar devam edeceği belirtilirken, 21 kilometrelik parkurun başvuruları tamamlandı. Öte yandan bugün 15.00-19.00 saatleri arasında Özgecan Aslan Meydanı'nda çip dağıtımı yapılacağı belirtildi. Detaylı bilgilere spor.mersin.bel.tr adresinden ulaşılabileceği vurgulandı.

 

SEÇER, 3 KİLOMETRELİK HALK KOŞUSU'NA KAYIT YAPTIRDI

Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'yla ilgili bilgiler veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Ben geçen yıl katılmıştım ve koşuyu tamamladım. Bu pazar günü de Halk Koşusu'nda olacağım. Hepinizi bekliyorum. 3 binden fazla katılım olacağı söylendi, kayıtlar yapılmış. Yine Yarı Maraton var. Benard burada. Uluslararası platformda koşu yapan sporcularımız var. Türkiye'nin değişik illerinden sporcularımız var. Koşmak isteyen vatandaşlarımız Halk Koşusu'na pazar gününe kadar kayıtlarını yaptırabilirler. Bu maraton 2004 yılında başlamış. Tarsus Belediyesi, Tarsus Amerikan Koleji'yle işbirliği halinde düzenlemiş. 2014'ten sonra Tarsus, Büyükşehir'e dahil oldu. Ancak sadece 2018 yılında yapılan 12. Yarı Maraton'da Mersin Büyükşehir'imizin katkısı olmuş. O dönemde Tarsus Belediyesi ve diğer kurumlarla beraber yapılmış. Ancak pandemi dolayısıyla ara verildi, 3 yıl aradan sonra geçen yıl 13'üncüsünü yaptık. Mersin büyükşehir Belediyesi olarak biz üstlendik. 'Biz yapalım, Tarsus için önemli' dedik. Bu yıl da 14'üncüsünü Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yapıyoruz" ifadelerine yer verdi. Seçer, tanıtım toplantısında 3 kilometrelik Halk Koşusu'na da kayıt yaptırdı.

 

"BEN BU TOPRAKLARDA DOĞDUM"

Yaptığı konuşmada Tarsus'un kendileri için özel bir önemi olduğunu vurgulan Seçer, "Memleketimde olmak güzel. Mersin'imiz güzel. Anamur'umuz, Mut'umuz, Çamlıyayla'mız her bir noktamız güzel. Hepsi başımızın tacı ama insanın doğduğu yer bir başka. Ben bu topraklarda doğdum. Mersin'de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak; Tarsus'u başka bir yere koymak, kalbimin derinliklerinde tutmak herhalde bir insan olarak en doğal bir hakkım. Onun için Anamur'dan Çamlıyayla'ya kadar; Mut'tan Gülnar'a, Erdemli'ye kadar hemşehrilerim bu söylediklerimden alınganlık göstermeyeceklerdir" dedi.

 

"TARSUS'U İLİKLERİMİZE KADAR HİSSEDİYORUZ"

Tarsus'un taşıdığı zenginliklerden de söz eden Seçer, "Tarsus'u seviyorum, Tarsusluları da seviyorum. Tarih kokan bir kent. İnsanın büyülendiği bir kent. Sadece kitaplarda yazdığı gibi değil; havasında, doğasında, kurdunda, kuşunda, börtüsünde, böceğinde ama en önemlisi insanında hissettiğiniz bir kültür ve medeniyet var burada. Medeniyetler şehri Tarsus. Kültürlerin buluştuğu yer Tarsus. İmparatorlukların başkenti Tarsus. Refah kenti, mutluluk kenti, huzur kenti Tarsus. Tarsus sadece ülkemin değil, dünyanın en kadim, en eski kentlerinden biri. Tarsus'u tanıyoruz, Tarsus'u yaşıyoruz, Tarsus'u hissediyoruz. İliklerimize kadar hissediyoruz. Tarsus'a değer veriyoruz. Ama Tarsus'a değer vermek sadece lafta, sözde, retorikte değil; özde de Tarsus'un topraklarından çıkıp yetişen bir siyasetçi olarak Tarsus'a önem vermek, değer vermek, hizmet yapmak öncelikle Tarsus'un hakkı. Tarsus'un istediği, talep ettiği, haklı talebi. Ekonomisiyle, ülkesine kattığı zenginlikle, tarihi doğal birikimiyle, kültürel zenginliğiyle Tarsus bunu hak ediyor" ifadelerine yer verdi.

 

"SON 1 YILDA TARSUS'TA HİZMET SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK"

Tarsus'a yaptıkları hizmetlerden söz eden Seçer, "Tarsus, bulunduğu noktadan çok daha ileri noktaları hak ediyor ve gelecektir. Tarsus'a dokunmaya başladık. 3,5 yıllık belediye başkanlığı sürem içerisinde siz de takdir edersiniz ki seçim sonrası koşullar, pandemi şartları, Türkiye'nin ve dünyanın yaşadığı ekonomik krizler bazı hizmetlerimizde ertelemeye, gecikmeye, bilinçli olarak daha öte tarihe almamıza neden oldu. Ama siz de takdir edeceksiniz. Özellikle Tarsuslular bunu derinden hissediyordur. Son 1 yılda Tarsus'ta Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet seferberliği başlattık. Bunu da devam ettireceğiz" dedi.