CHP Mersin İl Başkanı Aktay’dan "Kontol Edin" çağrısı: "Evinizde yabancı biri mi var?"

CHP Mersin İl Başkanı Aktay’dan cukurovagazetesi.com

Son zamanlarda hane halkının bilgisi dışında hanelere kişilerin kaydedildiği yönünde şikayetler aldıklarını belirten CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, "Herkes ikamet etmekte olduğu haneye kendi bilgisi dışında kişilerin kayıt edilip edilmediğini mutlaka kontrol etmelidir" dedi.


Haber-Mehmet Çetin

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı Binası'nda basın açıklaması yapan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, seçim güvenliği için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Son zamanlardaki bir gelişmeye ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulunan Aktay, "Yurttaşlarımızdan, oturmakta oldukları haneye bilgileri dışında birtakım kişilerin kayıt edildiği yolunda şikayetler alıyoruz" dedi.

 

AKTAY, SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN 'HAZIRLIĞIMIZ TAM' MESAJI VERDİ

Seçim adaleti ve güvenliği konusunda CHP ile 6'lı Masa’yı oluşturan diğer partilerin hazırlık ve kararlılıklarının tam olduğunu vurgulayan Aktay, "Ama bu seçim güvenliğini ve seçim adaletini temin etmek sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin veya sadece 6'lı Masa'ya mensup partilerin görevi değil. Bu süreçte bütün yurttaşlarımızı da üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyoruz" dedi.

 

ŞİKAYETLERE DEĞİNEN AKTAY: "BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Aktay, son günlerde aldıkları şikayetlere de değinerek; "Yurttaşlarımızdan, oturmakta oldukları haneye bilgileri dışında birtakım kişilerin kayıt edildiği yolunda şikayetler alıyoruz. Bunlarla ilgili partimizin hukukçuları gerekli işlemleri yapmaktadır. Seçmen kütüklerinde oluşabilecek büyük çaplı değişiklikleri yakından izliyor ve kontrol ediyoruz. Partimizin sistemi buna müsait. Ancak hanelere vatandaşların bilgisi dışında az sayıda kişinin kayıt edilmesi halinde, bu durumdan hızlıca haberdar olabilmek ve hemen harekete geçebilmek için bütün yurttaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

 

AKTAY'DAN 'KONTOL' ÇAĞRISI

Vatandaşlara kontrol çağrısında bulunan Aktay, "Bu kontrol için e-Devlet kapısı üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasına giderek 'Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi Sorgulama' bölümünde sorgulama yapabilirsiniz. Hanenizde sizden ve ailenizden başka kayıtlı kişi görünüyorsa, derhal oturduğunuz ilçenin Kaymakamlığına durumu bildiren bir dilekçe ile bizzat başvurun ve hanenizde oturmayan kişilerin kayıtlarının silinmesini talep edin. Bu dilekçeye, hanenizdeki durumu gösteren e-Devlet belgesinin çıktısını, ikametinize ait sizin adınıza bulunan elektrik, su, telefon vs. faturanızın fotokopisi veya aslını eklemeniz gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.