CHP’li Meclis üyeleri Altunok’a sordu: ’Kiralamak varken satmak niye?’

CHP’li Meclis üyeleri Altunok’a sordu: ’Kiralamak varken satmak niye?’ cukurovagazetesi.com

Silifke Belediyesi’nin 70 milyon liralık ek ödenek talebi tartışma yarattı. Silifke Belediyesi’nin aldığı ek ödenekler karşısında ’gelir bütçesini nasıl oluşturacağı’ merak konusu oldu. O soruya; ’Arsa ve bina satılacak’ yanıtı geldi. Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, ek bütçe talebine karşı çıkan Meclis üyelerini ’Silifke düşmanlığı’ ile suçladı. Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız ise


Haber-Mehmet Çetin

 

Silifke Belediyesi'nin 70 milyon liralık ek ödenek talebi Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 Yılı Ekim Ayı Birinci Birleşim Toplantısı'nda gündeme geldi. Silifke Belediyesi'nin öncesinde Mut Belediyesi'nin 22 milyon liralık ve Erdemli Belediyesi'nin 65 milyon liralık ek ödenek talebi de Meclis'te konuşuldu. Mut ve Erdemli'nin ek ödenek talebi tartışma yaratmazken, Silifke'nin talebine ise muhalefet şerhi konuldu. Tartışmaların odağında ise 'arsa ve bina satışı' konusu yer aldı.

 

CHP'Lİ YILDIZ: "BELEDİYE OTO GALEYİ NİYE SATSIN"

CHP'li Meclis Üyeleri Abdurrahman Yıldız, 2022'nin Haziran ayında da Silifke Belediyesi'ne ek ödenek verildiğini hatırlatarak, "O zaman da 20 milyonunu borçlanmak şeklinde 70 milyon ek bütçe istemişlerdi. 70 milyonluk bir ek bütçe daha geldi. Yani ya Silifke'deki bürokrat arkadaşlar çok öngörüsüz; bu bütçenin nasıl gelişeceğine ilişkin ciddi bir hesap kitap yapamıyorlar ya da başka bir problem var" dedi. Haziran ayı sonrasındaki gelişmelerden söz eden Yıldız, "'Borçlanma yapacağız' dediler. Yapıldı mı? Yine böyle bir paraya ihtiyaç var mı? Yine o zaman 50 milyonluk yer satılacaktı. İşin esası sürekli bir yeri satıp bütçeye ekleyip kapalı bir şekilde harcamak usul haline de geldi. Garip bir harcama metodu oluştu. Ben memleketin varlıklarının bu kadar çok kolay haraç mezat gönderilmesi benim çok içime sinmiyor" diye konuştu. 70 milyonluk ek ödenek karşısında Silifke'dekilere "Bu 70 milyon nereden gelecek" sorusunu sorduğunu belirten Yıldız, "'Yine bir tarla var, otel ruhsatı aldık, orayı satacağız. Bir de oto galeri yapmayı düşünüyoruz, oto galeyi satacağız' denildi. Belediye oto galeyi niye satsın?" şeklinde konuştu.

 

MUHALEFET 'AÇIKLAMA YETERSİZ' DEDİ, ALTUNOK 'ENGELLENDİĞİNİ' İDDİA ETTİ

CHP'li Meclis Üyesi Yıldız, Mut ve Erdemli'den gelen ek ödenek taleplerinde paranın nereden temin edileceği ve nerelere harcanacağının detaylı bir şekilde açıklandığını vurguladı. CHP'li Meclis Üyesi Haşim Tuluk da konuyla ilgili açıklama yaparak, "Erdemli Belediyesi'nden geldiği zaman, önümüzde gelen sayfa buradadır, her türlü açıklama var. Yetkili bir arkadaş da gelip sorularımıza cevap verdi. Aynı şekilde Mut Belediyesi'nden evraklar buradadır, 5-6 sayfadır. Ona rağmen arkadaş gelip arkadaş yaptı. Silifke Belediyesi'nin gelen evrakı tek sayfa. Hiçbir art niyetim yok. Soru soracağım, gelen arkadaş da yok" diye konuştu. Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok ise eleştirileri yanıtsız bırakarak, muhalefeti 'Silifke düşmanlığı yapmakla' suçladı. Altunok'un konuşmasında, "Bizden önce Erdemli geldi, oy birliğiyle geçti. Az önce arkadaş, 'Silifke'nin ikinci oldu' dedi. Erdemli'nin üçüncü oldu. Yani bizim yaptığımız hizmetlerin 'önüne nasıl geçeceğiz' diye bir tavır takınmaları gerçekten bizleri üzüyor. Ben bu arkadaşları Silifke halkımıza havale ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 

ALTUNOK, MUHALEFETİ 'SİLİFKE DÜŞMANLIĞI' İLE SUÇLADI

Altunok, konuşmasının devamında "Bu bir değil. Planda aynı, bütçede aynı. Silifke'yle ilgili ne gelirse gelsin özel bir tutum var. Acaba 'bazı arkadaşlar küçükken Silifke'ye gitti de orada başlarına bir şey mi geldi' diyorum. Ben bunu merak ediyorum. Bu kadar insan bir Silifke düşmanı olamaz. Bizim yaptığımız hizmetler ortadadır" diye konuştu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Altunok'a "Bunlar Meclis'te hoş laflar değil. Burası köy kahvesi değil" dedi.

 

CUMHUR İTTİFAKI'NIN OY ÇOKLUĞUYLA 70 MİLYONLUK EK ÖDENEK TALEBİ KABUL EDİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Silifke Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Doğruöz da eleştiride bulunarak, "'Satmayın, biz buralardan kira geliri elde edelim' dedik. Kira geliri neden düşünülmüyor? Belediyenin öz varlıkları Silifke'de sürekli satılıyor. Hep satılma cihetinde bir tercih kullanılıyor. Nihayetinde belediyede Cumhur İttifakı'nın Meclis çoğunluğu çok olduğu için 'oylayalım, geçsin' hesabı yapıyorlar" dedi. Gündem maddesi ise Cumhur İttifakı'na mensup Meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.