Sahile 2 yeni kafe kazandırıldı: ’Tribün’ ve ’Denizden’

Sahile 2 yeni kafe kazandırıldı: ’Tribün’ ve ’Denizden’ cukurovagazetesi.com

Mersin sahiline 2 yeni kafe kazandırıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılından bu yana sahile kazandırdığı Tarsusi, Bizden, Yöreden, Survivor, Ekmek Arası, Kır Kahvesi ve Limon ismini taşıyan kafelere şimdi ’Denizden’ ve ’Tribün’ de eklendi.


Haber-Barış Köksal

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. tarafından Babil'de Cumhuriyet Gösteri Merkezi civarında açılan Tribün Kafe'nin spor konseptli bir kafe olduğu, Kültür Park'a kazandırılan Denizden Kafe'de ise deniz ürünlerinin yer alacağı belirtildi. Her iki kafenin de haftanın 7 günü saat 11.00-23.30 arasında hizmet vereceği duyuruldu.

 

SAHİLE HER GEÇEN GÜN YENİ KAFELER EKLENDİ

Atatürk Evi yanındaki Çankaya Kafe'yi hizmete açarak dikkatleri üzerine çeken Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki sahil bandını da kafelerle kuşattı. Akdeniz'deki Çankaya Kafe'nin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Park'a kazandırdığı Limon Kafe de vatandaşlar tarafından olumlu tepkiler aldı. Büyükşehir'in iştirak şirketlerinden Denizkızı Turizm A.Ş. tarafından işletilen kafelere her geçen gün yenisi eklendi. Yöreden, Bizden, Ekmek Arası, Survivor, Tarsusi ve Kır Kahvesi gibi kafelerin yanı sıra Nikah Salonu'nu da hizmete açan belediye, Mersinliler'e sahilde keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturdu.

 

2021'İN AĞUSTOS AYINDA 'YAPIMINA BAŞLIYORUZ' DENİLMİŞTİ

Büyükşehir Belediyesi'nin son olarak hizmete aldığı kafeler ise 'Tribün' ve 'Denizden' oldu. 2021 yılının Ağustos ayında 7'si Kültür Park'ta olmak üzere 18 ayda 8 kafeyi hizmete açtıklarını açıklayan Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. Genel Müdürü Buğra Yıldız, "Şu an ihalesini tamamladığımız 2 tane restoran konseptimiz bulunmakta. Bunlardan bir tanesi balık, bir tanesi de spor üzerine olacak. Yapımına başlıyoruz. Bunları da en kısa sürede yine vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerine yer vermişti.

 

YAPIMI TAMAMLANDI, SEÇER İNCELEMELERDE BULUNDU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yapımı tamamlanan 2 yeni kafede incelemelerde bulundu. Özellikle Babil'de Cumhuriyet Gösteri Merkezi civarındaki Tribün Kafe'in duvarlarındaki fotoğraflar ve Mersinlilere maç seyretme keyfi yaşatacak ekranlar Seçer'in ilgi odağı oldu. Tribün Kafe'nin yanı sıra Kültür Park'ta yer alan Denizden Kafe'nin konsepti de Seçer'den tam not alırken, iki kafe de Mersinlilerin hizmetine girdi. 2 yeni kafenin haftanın 7 günü 11.00-23.30 saatleri arasında açık olacağı duyuruldu.

 

"YAKLAŞIK 20 ÇEŞİT MEZEMİZ, 15 TANE ARA SICAĞIMIZ VE ÇEŞİTLİ BALIKLARIMIZ OLACAK"

Denizden Kafe'yle ilgili bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A. Ş. Genel Müdürü Buğra Yıldız, "Burada yaklaşık 20 çeşit mezemiz, 15 tane ara sıcağımız ve çeşitli balıklarımız olacak. Vatandaşlarımız gelip ister ara sıcaklarını yiyebilir, ister mezelerinden tadabilir, isterlerse de balıklarını yiyip restoranımızdan ayrılabilirler. Bu konseptimizi, Mersin’in yerel lezzetlerini düşünerek yaptık. Mersin’e özel kaya koruğumuz var. Yine Mersin’e özgü balık çeşitlerimizle, vatandaşlarımıza hem kaliteli hem de uygun fiyatta hizmet sağlamaktayız” dedi.

 

"TRİBÜN'DE DAHA ÇOK SPOR KONSEPTİ HAKİM"

Tribün Kafe'yi de anlatan Yıldız, "Faaliyete geçirdiğimiz bir diğer işletme de Tribün Kafe. Tribün Kafemiz'de daha çok spor konsepti hakim. Burası futbol, basketbol, bilardo, hentbol ve diğer tüm branştaki karşılaşmaları oturup rahatlıkla izleyebileceğiniz, spor konseptli keyifli bir kafemiz. Burada da yemek çeşitlerimiz oldukça geniş. Hamburger, pizza, makarna, tavuk kanat ve parçacıkları gibi birçok yeme-içme alanında ürünlerimiz bulunmaktadır” diye konuştu.