Artan akaryakıt fiyatları, bisikletleri devreye soktu

Artan akaryakıt fiyatları, bisikletleri devreye soktu cukurovagazetesi.com

Mersin’de bisikletlere talebin çok olmasıyla birlikte pandemi ve akaryakıt fiyatlarındaki yükselişle birlikte bisikletlere talep arttı. Yakıt fiyatlarından dolayı araçlarıyla iş yerlerine gitmekte zorlanan vatandaşlar çareyi bisikletle gitmekte buldu.


Haber- Adem Güneş

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlarla birlikte Mersin’de araç sahibi olan birçok vatandaş artık bisiklet ile iş yerine gidiyor.  Normal zamanlarda Mersin’de bisikletlere talebin çok olmasıyla birlikte pandemi ve akaryakıt fiyatlarındaki yükselişle birlikte bisikletlere talep arttı. Araçlarla iş yerlerine giden vatandaşlar çareyi bisiklet ile işe gitmekte buldu. 321 kilometre sahil bandına sahip olan Mersin’de, sahilde bisiklet sürmek vatandaşlar için vazgeçilmez iken, artık şehir içinde de bisiklet yoğunluğu oluştu. Ekonomik krizin yaşandığı dönemle beraber demire zammın gelmesiyle birlikte, bisikletlerde fiyat artışına neden olurken bir de akaryakıt fiyatların yükselmesiyle beraber fiyatlar daha da yükseldi.

 

“UCUZ BİSİKLET FİYATLARI BİN 600 İLE BİN 700 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR”

Mersin’de bisiklet satıcısı Cem Yılmaz, bisiklet fiyatlarındaki artış hakkında bilgi vererek, “Yaz ayında Mersin’de hava sıcak olduğu için geceleri sahil kenarında bisiklet sürüyüşü falan daha çok oluyor. Şu anda sıcaklardan dolayı çok satılmadığı için biraz havalar serinlediği zaman daha çok satılıyor. Bisiklet normalde pahalı, akaryakıttan dolayı da insanlar tercih etmeye başladı. Mersin’de yayla dönüşünde daha çok bisiklet satılır. Bisikletlerde de fiyatlar yükseldi, ben bu sene çok satılacağını düşünmüyorum. Büyük bisikletlerde en kötü şu anda bisikletler bin 600 ile bin 700 lira arasında değişiyor.  Kaliteli olanlar tabi 5 bin liraya kadar satılıyor” ifadelerini kullandı.

 

“ŞU ANDA AKÜLÜ BİSİKLETLERDE DE ÇOK ALIM OLMAYA BAŞLADI”

Mersin’de her sokak başında bisiklet kullanan bir vatandaşın olduğunu aktaran Yılmaz, “Eskiden iş yerlerine insanlar araçla gidiyordu iş yerlerine şimdilerde ise bisikleti tercih ettiler. Havalar sıcak olmasına rağmen sokak aralarından bisiklet süren insanı görmek çok kolay. Şu anda akülü bisikletlerde de çok alım olmaya başladı. Ucuz elektrikli motorlar var, parası olan onu alıyor. Daha çok kısa mesafe yol yapabilecek olanlar alıyor. Spor amaçlı alanlarda oluyor. Tabi fiyatlar yükseldi, vatandaş bisiklet almakta sıkıntı çekiyor” diye konuştu.