Aktoprak: Doğru su tüketimi ile pelvik taban kaslarımızı güçlendirebiliriz

Aktoprak: Doğru su tüketimi ile pelvik taban kaslarımızı güçlendirebiliriz cukurovagazetesi.com

Pelvik Taban Fizyoterapisti Aslı Kuzu Aktoprak, sıcaklara rağmen ’idrar oluşturur’ diyerek su içmekten kaçınanlara su tüketme tavsiyesinde bulundu. Aktoprak, "Doğru su tüketimi ile pelvik taban kaslarımızı güçlendirebiliriz" diyerek, 30 yıllık geçmişe sahip olan ancak günümüzde yeni yeni değer kazanan pelvik tabanı anlattı.


Haber-Mehmet Çetin

 

Özgür Yaşam Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi'nde görevli Pelvik Taban Fizyoterapisti Aslı Kuzu Aktoprak, 30 yıllık geçmişe sahip ancak günümüzde yeni yeni değer kazanmaya başlayan pelvik tabanı anlatarak, su tüketimiyle ilgili tavsiyelerde bulundu. Aktoprak, sıcaklara rağmen idrar oluşturmaması nedeniyle su tüketmekten kaçınanlara "Doğru su tüketimi ile pelvik taban kaslarımızı güçlendirebiliriz "derken, pelvik tabanı "Kasıl bölgesinde leğen kemiğinin içerisindeki tüm kas gruplarının işlev bozukluğunu" şeklinde özetledi.

 

"PELVİK TABAN GÜNÜMÜZDE YENİ YENİ DEĞER KAZANMAYA BAŞLADI"

Hastalardan en çok gelen soruya değinen Aktoprak, "'Pelvik tabanın terlik tabanıyla alakası var mı, tabanımızla mı alakalı' diye çok soruyla karşılaşıyoruz. Bu sorular çok normal. Çünkü aslında 30 yıldır olan bir bölüm ama günümüzde yeni yeni değer kazanmaya başladı. Pelvik taban denilince kasık bölgemizdeki leğen kemiğimizin içindeki tüm kas gruplarının işlev bozukluğu olarak hastaların aklına gelsin" dedi.

 

"İDRAR KESESİNDEKİ BÜTÜN İDRARI BOŞALTMAK GEREKİYOR VE BUNU KİMSE BİLMİYOR"

Hastaların idrar oluşturur kaygısıyla artan sıcaklara rağmen su tüketiminden kaçındığını vurgulayan Aktoprak, su tüketiminin azalması durumda karşılaşılabilecek sorunlara değinerek; "Atık ürünlerin yani toksinlerin taşınarak böbreklerden atılmasını engellemiş olursunuz ve koyu bir idrar rengi ile karşılaşırsınız. Bağırsak ve mesane sisteminiz çok iyi çalışmaz, beraberinde birçok hastalıklar oluşur. Mesanede sirkülasyon olmadığı için idrar yolu enfeksiyonlarında riski artırmış olursunuz" dedi. Aktoprak, bağırsak sağlığı için lif ve sıvı tüketimi tavsiyelerinde bulunurken; "Genellikle kadınlarda idrar kesesindeki idrarı tam boşaltamadığı için sürekli enfeksiyon hastalıkları oluşuyor. O idrar yolu enfeksiyonu olmasın, akıntı gibi problemleri olmasın diye idrar kesesindeki bütün idrarı boşaltması gerekiyor ve bunu kimse bilmiyor" diye konuştu.