Okyay: ’Sektörde sağladığımız istihdamla ekonomiye de katkı sağlamaktayız’

Okyay: ’Sektörde sağladığımız istihdamla ekonomiye de katkı sağlamaktayız’ cukurovagazetesi.com

Merkezinde yarım asrı aşkın bir lezzet, kalite ve ustalık olan bir marka olan Metin Baba Kurucusu Metin Okyay, tahin, helva ve un alanında kurduğu işletmenin kuruluş sürecini ve faaliyet alanlarını gazetecilere anlattı. Gazetecilere sektöre olan katkılarını ve deneyimlerini aktaran Okyay,


Haber – Barış Köksal

Merkezinde yarım asrı aşkın bir lezzet, kalite ve ustalık olan bir marka olan Metin Baba Kurucusu Metin Okyay, tahin, helva ve un alanında kurduğu işletmenin kuruluş sürecini ve faaliyet alanlarını gazetecilere anlattı. Firmalarının kuruluş süreci ve bugün itibariyle gelinen noktadaki faaliyet alanlarını aktaran Okyay, "Babamın vefatından sonra ailenin bütün sorumluluğunu ben devralarak işleri yürütmeye başladım. Kardeşlerim ile birlikte helva imalatını yapıyorduk. 1994 yıllarından Un fabrikasını kurduk. İki şirket olarak faaliyetlerimize devam ediyorduk. Okyay Gıda ve Okyay Un olarak iki şirketimizi kardeşler arasında ikiye ayırarak aile şirketlerimizi ayırmış olduk. Tahin ve helva üzerine MTOSB’de yeniden bir oluşum içerisine girerek yeniden bir fabrika kurduk. Metin Baba markamızla yaklaşık 2 yıldır MTOSB sınırları içerisinde tahin ve helva üretimine devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.  

 

"EN BÜYÜK HEDEFLERİMİZ ARASINDA; YENİ İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURMAK GELİYOR"

Şirketin mevcut yatırımları ve gelecek hedefleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Okyay, "Şu anda un fabrikamıza ek yatırımlar yapıyoruz. Tahin ve helva fabrikamızı kuralı yaklaşık 2 yıl oldu. Bunların yanı sıra 40 gram, 80 gram şeklinde helvalar yapmak için de ayrıca bir paketleme tesisi kurduk. Un sektöründe ve tahin helva sektöründe pazar payını genişletmeyi hedefliyoruz. Giderek artan yatırım hedeflerimize ve istihdamı artırmaya yönelik çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. 'Metin Baba' markası kısa zaman geçmesine rağmen ciddi bir potansiyele ulaştı. En büyük hedeflerimiz arasında; yeni istihdam alanları oluşturmak geliyor. Yatırım yapmaktan ve yeni istihdam alanları oluşturmaktan korkmayan bir yapımız var. Sektörde ciddi bir pazar payı yakalayarak ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz" sözlerini kullandı.

 

"SEKTÖRE EN BÜYÜK KATKIMIZ; KALİTELİ ÜRÜN SUNMAKTIR"

Ar-Ge ve inovasyon alanındaki çalışmaları, sektörün geleceği ve kendilerinin sektöre kattıkları katma değeri değerlendiren Okyay, "Ar-Ge ve inovasyon alanında değişik ürünler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Sürekli denemeler yaparak, un çeşitliliğini artırmaya yönelik girişimlerimiz var. Gıda sektörü şüphesiz ki hiç bitmeyecek bir sektör. İnsanlık yaşadığı sürece gıda her zaman birinci gereksinim olacaktır. Temel gıda maddeleri arasında da un geliyor. Tahin ve helva da ek bir gıda olarak sofralardaki yerini alıyor. Yurtdışında da tahin tüketimi hızla yayılmaya başladı. Bu da sektörün önünün oldukça açık olduğunu gösteriyor. Bizim sektörümüze kattığımız en önemli değer ise; kaliteli ürün ortaya koymaktır. Gıda ürünleri insan sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden birisidir. Bu noktada insan sağlığını tehlikeye atmamak adına üretilen ürünlerin oldukça sağlıklı ve temiz olması gerekiyor. Bu noktada gıda sektöründe ürettiğimiz tüm ürünleri üretimden paketlemeye, sofralara ulaşıncaya kadar titizlikle işliyoruz. Bir diğer husus ise sektörde sağladığımız istihdamla da ekonomiye katkı sunmaktır" diye ekledi.