Altunok: “Silifke halkımız sabretsin, her yeri pırıl pırıl yapacağız”

Altunok: “Silifke halkımız sabretsin, her yeri pırıl pırıl yapacağız” cukurovagazetesi.com

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Silifke Belediyesi’nin hazırlamış olduğu projelerden, çalışmalarına kadar birçok alanda değerlendirmelerde bulunan Altunok, Silifke halkına eksiksiz hizmet etmek adına, Silifke halkından biraz sabır etmelerini isteyerek, “Alanımız çok geniş. Alanımız küçük olsa her yeri pırıl pırıl yapacağız, asfaltsız yolumuz kalmayacak. Şehir merkezlerine Silifke Belediyesi ilk defa sıcak asfalt dökmüştür. Bizim ekonomik olarak değil, zamanla ilgili sorunumuz var. Bütün şehrimizin merkezlerini inşalla


Haber – Barış Köksal

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Konuşmalarına, düzenlenen 49’nuncu Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ne dair değerlendirmelerde bulunarak başlayan Altunok, “Pandemi dolayısıyla 2 yıl ara verdiğimiz festivalimizi bu yıl büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Tabi bu coşkuda; Silifkeli halkımızın, dışardan gelen yerli ve yabancı halkımız da var, yurt dışından gelen konuklarımızda var. Onlarla hep birlikte bir aile gibi coşkulu bir festivali kutladık. İnanın bugüne kadar en coşkulu festivali kutladık. Hem insanların özlemi hem de okulların bitmesiyle beraber çok coşkulu bir 6 gün geçirmemize vesile oldu. Normalde biz festival etkinliklerine 3-4 ay öncesinden başlıyoruz. Festival kapsamında da 17 branşta turnuvalar yaptık. Örneğin düzenlenen satranç turnuvamızda 200 tane öğrenci vardı. Hem Mersin’den hem yurt içindeki diğer illerden hem de Rus vatandaşlarımız vardı aile ortamı içerisinde katılan. Bu turnuvalarda bir bütünlük oluyor ve bu da coşkuyla geçmesine vesile oluyor. Seneye inşallah 50’inci yılımızı kutlayacağız ve inşallah seneye daha büyük ve kapsamlı bir organizasyonla kutlayacağız. Her yıl bu festivalin üstüne koymamız lazım. Bizim görüşümüz de böyledir. Mutlaka ekleyerek yol almamız lazım. Silifke’ye, Silifkelilere yakışanı hep birlikte yapacağız. Biz ‘Türkiye’nin en büyük 3 festivalinden bir tanesi’ diyoruz ama ben ‘en büyüğü’ diye iddia ediyorum. Çünkü bu kadar turnuvaların, yarışmaların iç içe olduğu bir festival ben sanmıyorum ki var” ifadelerini kullandı.

 

“SİLİFKE SAKLI BİR KENT VE BU DA SANATLA ORTAYA ÇIKACAK”

Silifke Belediyesi’nin açmış olduğu ve Silifke’nin değerlerinin sergilendiği sergi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Altunok, “Bu sergilerimizi de her yıl yapıyoruz. Geçen yıl sergilerimizi açtığımız yerler tam da istediğimiz düzeyde değildi. Bu yıl alana yakın bir yerde açtık ve inşallah seneye de daha açık ve büyük bir alan düşünüyorum böyle hani Türkiye genelinden katılımcıların katıldığı bir sergi olsun istiyorum. Tabi bunda en büyük katkı da ressam ve sanatçılarımızdan. Çoğu zaten Silifkeli sanatçımız ve Silifke’yi işliyorlar. Bilindiği üzere, Silifke saklı bir kent. Bunu da yaptıkları çalışmalarla eserlerine yansıtıp, halkımıza sunuyorlar. İnanın Silifke’yi yaşamak lazım. İlçemiz, zamanından Atatürk’ün de gezdiği, yaşadığı ve kooperatifler açtığı bir şehir” dedi. Silifke yoğurdunun tescillenmesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Altunok, “Hakkımızı aldık, tescili almakla. Yoğurdumuza rehavet müthiş, çok iyi. Biz Silifke olarak hem Silifke ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz” dedi.

 

“BİZ MERKEZDEN 130 BİN NÜFUSA GÖRE MADDİ DESTEK ALIYOR, 600 BİN KİŞİYE HİZMET EDİYORUZ”

Silifke’nin deniz turizmine dair açıklamalarda bulunan Altunok, “Biz her zaman iddia ediyoruz; bizde Türkiye’nin en temiz denizi ve uçsuz bucaksız güzel bir kumsalı var. Tabi bunları da insanların tercih etmesi bizleri mutlu ediyor. Gelen tatilciler mutlaka memnun kalıyor ve gelen de bir daha geliyor bu da tabi bizi mutlu ediyor. Bizim en büyük sıkıntımız Covid-19’dan sonra yazlıkları olan yaşlılarımız gelip buraya yerleştiler. Normalde bizim nüfusumuz 130 bin ama normal kış nüfusumuz bile 200-250 bine artık hizmet ediyor. Bizim buranın havası da güzel olduğu için ve bu yazın da 500-600 bin nüfusu bulabiliyor. Ama ister istemez de 130 bine uygun bir bütçe sağlanıyor. Bu bizi biraz yoruyor ama her şeyin üstesinden geliriz. En güzel Silifke için, insanlara en güzel hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Daha önce de dediğim gibi; gençlerimiz bizim geleceğimiz. Hem Silifke, için hem Türkiye için gelecek vadeden gençlerimizin gözleri ışıl ışıl. Onlara Silifke Belediyesi’nin her zaman imkanlar dahilinde yanlarında olduğumuzu bilsinler. Bizim hem Susanoğlu hem Yapraklıkoy’da çok büyük çalışmalarımız var. Bunları inşallah bu dönem bitecek ve halkımızın hizmetine sunulacak. Bunlar küçümsenecek şeyler değil, bunlar bugüne kadar yapılmamış işler. Oralar tamamlandığında da inşallah Silifkemize sınıf atlatabilecek olan çalışmalar. Çok güzel hizmetler yapıyoruz Silifke için. Sağ olsun Silifkeli hemşerilerimiz bu çalışmaları koruyor ama biraz daha dikkatli olunsa daha da mutlu olacağız. İnşallah bu güzellikleri de koruyalım hep birlikte” şeklinde konuştu.

 

“BELEDİYE OLARAK EKONOMİK YÖNDEN SIKINTIMIZ YOK, ZAMAN YÖNÜNDEN SIKINTIMIZ VAR”

Silifke’nin coğrafi konumunun önemine ve güzelliğine dikkat çeken Altunok, “10 dakika içersinde merkezden yaylaya gidebiliyorsunuz ve 10 dakika içinde de denize inebiliyorsunuz. Kıymetini bilelim. Mara’daki çalışmalarımız da devam ediyor. Hazırlıklarımız bitti. Orada belediyenin kendi binalarını tekrar restore ediyoruz, yol çalışmaları yapıyoruz. Yayla hazırlıklarımız tamam. Bizim en büyük şansımız; geçen yıl bir asfalt plenti kurduk ve kendimiz üretiyoruz asfaltı. Hem Silifke’nin içerisinde sıcak asfalt çalışmaları hem de kırsal bölgelerimizde sati kaplama çalışmaları yapıyoruz ve ben insanlardan sadece biraz sabır istiyoruz. Çünkü zaman sorumuz var ve Silifke Mersin’in en büyük nüfusuna haiz bir ilçedir. 3,5 saat uzakta olan alandan çöp alıyoruz, yol çalışmaları yapıyoruz ve bunlar çok da uzak. Alanımız çok geniş. Alanımız küçük olsa her yeri pırıl pırıl yapacağız, asfaltsız yolumuz kalmayacak. Şehir merkezlerine Silifke Belediyesi ilk defa sıcak asfalt dökmüştür ve o da bize nasip oldu. Bütün şehrimizin merkezlerini inşallah sıcak asfaltla donatacağız. Ama onun da çok maliyeti oluyor bize. Örneğin biz kendimiz asfaltımızı pletimizde üretmemize rağmen 1 kilometre asfaltımızın bize maliyeti 3,5 milyon lira. Devletimizin vergilerini, belediyemizin gelirlerini kılı kırk yararak kullanıyoruz. Silifke Belediyesi’nin inşallah ekonomik açıdan hiçbir sıkıntısı olmaz inşalar, tek sorunumuz, sıkıntımız zamanla ve bu konuda da sabır istiyoruz” diye ekledi.