Cumhurbaşkanı Erdoğan: ’Yeri geldiğinde gövdemizi namlulara siper ettik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ’Yeri geldiğinde gövdemizi namlulara siper ettik’ cukurovagazetesi.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri bölücülük naraları atarken, biz kardeşlik türkülerini bunun için söylüyoruz. Birileri anne ve babaların gözyaşlarını, çocuklarımızın canlarını, sizlerin sıkıntılarını kendi sapkın ideolojilerinin mezesi haline getirmeye uğraşırken, biz yaşatmanın peşinde olduk. Yeri geldiğinde gövdemizi namlulara siper ettik" dedi.


Toplu açılış törenine katılmak üzere Van'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ferit Melen Havalimanı'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, milletvekilleri ve partililer tarafından karşılandı. Burada bir süre dinlenen Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle otobüsle kent merkezine doğru yola çıktı. Güzergah boyunca yol kenarında kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamlayan Erdoğan, daha sonra toplu açılış töreninin yapılacağı Beşyol Meydanı'na geldi. Burada kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Erdoğan, “Ülkemizin doğusunun yükselen yıldızı, bölgesinin lokomotifi, tarih ve medeniyet şehri Van'a her gelişimizde; sevgiyle, coşkuyla bizi bağırlarına basan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Van bizi bilir, biz de Van'ı biliriz. Hamdolsun havalimanından buraya kadar caddenin kenarında on binlerin bizi bağırlarına bastığını görmek bizim için ayrı bir mutluluk oldu. Ben inanıyorum ki Van bu gidişiyle o birilerini işte yolda bırakacaktır. Buna inanıyor muyuz? Öyleyse mesele yok.

Deprem yaralarının sarılmasından terör balasının define kadar Van'ın tüm mücadelesinde hep yanında olduk. Bu şehrin asırlık ihmallerinin telafisinde, ihtiyaçlarının giderilmesinde, insanımızın layık olduğu demokrasi ve kalkınma adımlarının atılmasın hep Van ile omuz omuzaydık. Son gelişimizde gönül dünyadan geçer amma Van'dan geçmez. Böyle dedik ve bu şehre ve sizlere olan muhabbetimizi kalbimizin derinliklerinden kopup gelen bir hissiyatla ifade etmiştim. Yıllarca Vanlıların tertemiz duygularını istismar edenlerin bu şehre sadece zarar verdiklerini, en küçük bir faydalarının dokunmadığını en iyi sizler biliyorsunuz. Kardeşlerim, soruyorum, Van'ı susuz bıraktılar mı? Suyunu kestiler. Kimin su sorununu çözmesi gerekirdi? Van Büyükşehir Belediyesi. Ama bunu yapmadılar. Peki Erdoğan Devlet Su İşlerini görevlendirmek suretiyle Van'ın su sorununu çözdü mü? Niye? Ben şuna inanıyorum. Van benim burada Kürt kardeşlerimi kimsenin susuz bırakmaya hakkı yok diyorduk ve su sorununu da Türk, Kürt ayrı etmeksizin çözdük” dedi.

"Son 20 yılda Van'a 38 milyar liralık yatırım yaptık"

“Hükümete geldiğimiz günden bu yana Van'a yeni projelerle, yeni yatırımlarla, hizmetlerle kalkındırmak için çalıştık, çabaladık” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bunu da önce Allah rızası için sonra ülkeye ve millete hizmet gayesiyle yaptık. Geçmişte nice hükümetler gelip geçti. Hangisi Van'ı bu seviyede eser ve hizmetlerle kalkındırdı. Hiçbiri. Yaşı yeterler bizzat kendileri, yetmeyenler büyüklerinden sorup öğrenerek, şu canım şehri 25, 30 ve 40 yıl önceki haliyle bugünü karşılaştırsınlar. Aklı, vicdanı, ahlakı olan herkes bu mukayesenin aradaki farkın asırlık olduğunu kabul edecektir. Bizim kuru lafla, istismarla, yalanla, iftira ile işimiz olmaz. Biz hep somut icraatla konuşuruz. Bugün de öyle yapacağız. Son 20 yılda Van'a 38 milyar liralık yatırım yaptık. Bütün bu adımları atarken Van depreminin gecesinde Erdoğan buradaydı. HDP neredeydi? ‘Ben Kürdüm diyenler neredeydi?' Benim için Türk kardeşlerimle Kürt kardeşlerimin arasında herhangi bir fark yok. Çünkü biz yaratılanı Yaratan'dan ötürü seviyoruz. Ayarım yapamayız. Dün yapmadık, bugün yapmıyoruz, yarın da yapmayacağız. Çünkü Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'inde ‘biz sizi kavimlere ayırdık, birbirinizle iyi anlaşasınız' diye. Türkmüş, Kürtmüş, Çerkezmiş, Arapmış, Lazmış asla, böyle bir ayrım yok. Biz herkesi Allah için seviyoruz. Yola böyle yürüyeceğiz. Bizim ölçümüzde ne var? Allah yine ne buyuruyor. ‘Muhakkak inanlar kardeştir', dolayısıyla biz tüm inananlarla kardeşiz, ayrım yoktur. Bütün bu hizmetlerimizi bu anlayışla