Seçer, bisikletçilerle birlikte pedal çevirdi

Seçer, bisikletçilerle birlikte pedal çevirdi cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Kleopatra Bisiklet Festivali düzenledi. Yapılan bisiklet festivalinin startını veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer, Mersin’de bütün bisiklet topluluklarının derneklerin, Tarsus’ta kent konseyinin ve Tarsus Bisiklet Topluluğu’nun katkılarının olduğunu belirterek, “Bu konu aslında katılımcı demokrasinin bir örneğidir. Halk, yöneticiler, belediye başkanı, demokratlar, kenti beraber yönetiyor” dedi.


Haber – Mehmet Çetin

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı birçok çalışmanın yanına Tarsus Kleopatra Bisiklet Festivali’ni de ekledi. Tarsus’ta gerçekleşen bisiklet festivaline; Türkiye’nin birçok farklı kentinden sporcu katılarak, Tarsus sokaklarını Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer ile pedal çevirdi. Startı verilen bisiklet festivaline; Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer,CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ile Cengiz Gökçel, meclis üyeleri, muhtarlar, bisikletçi sporcular ve birçok vatandaş katıldı.

CERRAHOĞLU: “ÇOK GÜZEL BİR 3 GÜN GEÇİRECEĞİZ”

Sağlıklı ekonomik ulaşımının modelini geliştirmek istediğini ifade eden Doktor Ali Cerrahoğlu, heyecanlı, coşkulu gurur dolu tablo olduğunu belirterek, “23 farklı kentten katılan bir bisiklet topluluğu. Hepimizin ortak bir amacı var; sağlıklı, temiz, ekonomik güzel bir ulaşım modelini geliştirmek istiyoruz. Hem bugün keyifle bisiklet süreceğiz 3 gün boyunca. 10 bin yıllık kentimizin tarihi turistik bütün köşelerini göreceğiz. Hepsini tek tek gezeceğiz. Onlarla gurur duyuyoruz. Tarsus 10 bin yıllık bir kent. İnsanoğlu yerleştiği ilk zamandan itibaren tarımı keşfettiği ilk zamandan itibaren hemen arkamızdaki bulanan kuleden başlayarak Tarsus’ta yerleşmiş, hala da yerleşim kesintisiz olarak devam ediyor. Bugünde bizler yaşıyoruz. Sizlerle hem keyif alacağız, çok güzel bir 3 gün geçireceğiz. Sahile gideceğiz, tepelere gideceğiz. Ama aynı zamanda hepimizin ortak amacı var, bisikletli ulaşımı geliştirmek, bisikletli ulaşımı yerleştirmek bu temiz ulaşımı güvenli bir şekilde çocuklarımıza torunlarımıza aktarabilmek. Ben katılımcı illeri saymak istiyorum. Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Ankara, Eskişehir, Aydın, Sakarya, İzmir, Balıkesir, İstanbul, Isparta, Bartın, Antalya, Aksaray, Nevşehir, Konya, Kayseri, Osmaniye, Kadirli, Adana, Hatay, Mersin ve Tarsus illerinden katılım mevcut” diye konuştu.

SEÇER: “TARSUS’U BİSİKLET KENTİ YAPALIM”

Tarsus’un tarihi ve kadim bir ilçe olduğuna dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Türkiye’nin birçok yerinden bisikletçinin Tarsus’a geldiğini ifade ederek, “Tarsus’u bisiklet kenti yapalım. Bugünkü bir etkinliğimizin de bir noktası var. Pedallarımız tarihe yüzülmüş geleceğe dönük. Çok değerli topluluklar Türkiye’nin her tarafından misafirlerimiz var. Mersin’in dışından 210 kardeşimiz pedal çevirmek için bugün Tarsus’umuzda. Belediyemizin barajdaki gençlik kampı tesisimizde ağırlanıyorlar. Mersin merkezden süslü kadınlarımız da burada, gezginci bisikletler burada, Mersin bisiklet topluluğu burada bisiklet derneği burada herkes burada bende buradayım. Milletvekillerimiz burada Alpay Antmen, Cengiz Gökçel onlarda bizlerle beraber pedal çevirecekler. Daha fazla bisiklet yolları için onlarda parlamentoda eminim bu konuyu dile getirecekler. Yapılan yasal düzenlemeler buna uygun olsun. Yerel yönetimler bisiklet yollarının bisiklet ağlarının genişlemesi için çaba sarf etsinler” dedi.

“KAFALAR DEĞİŞİNCE NE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ”

Tarsus’ta kent konseyinin ve Tarsus Bisiklet Topluluğu’nun katkılarının olduğunu ifade eden Seçer, “Mersin’de bunun startını büyükşehir verdi. Mersin merkezde yeni yaptığımız bulvarlarda mutlaka bisiklet yolu yapıyoruz. Pedal çevirenler memnun mu? Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Mersin’de bütün bisiklet topluluklarının derneklerin, Tarsus’ta kent konseyinin ve Tarsus Bisiklet Topluluğu’nun bize muazzam katkıları oluyor. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu konuda aslında katılımcı demokrasinin bir örneğidir.  Halk yöneticiler, belediye başkanı demokratlar, kenti beraber yönetiyor. Doğru kararlar alınıyor, alınan kararlardan ve uygulamalardan herkes memnun kalıyor. Bizimde hayal ettiğimiz buydu Allaha şükür ki Mersin’i böyle bir anlayışa kavuşturduk. Kafalar değişince ne çok şey değişti. Değişmeye de devam edecek” diye belirtti.

“TARSUS’UN TARİHİ SOKAKLARINDAN PEDAL ÇEVİRECEĞİZ”

Türkiye’de bisiklet mastır planını yapan üç belediyeden biri olduğunu aktaran Seçer, “Bu Mersin için önemli bir gurur kaynağıdır. Söylediğim gibi Mersin’de 91 kilometrelik bisiklet yolunu tamamladık. Hedefimiz 350 kilometre. Tarsus’ta da şu anda mayıs ayında gerekli işlemler tanımlanmış olacak. 112 kilometrelik turizm rotasına var bunun içinde 56 kilometre gidecek 56 kilometre geri gelecek.112 kilometrelik bisiklet yolu 1 yıl içinde Tarsuslularımızın hizmetinde olacak. Burada size başkanınızın sözüdür. Daha sağlıklı yaşam için Mersin’de etkinlikler yapıyoruz. Caretta Bisiklet Festivalimizin dokuzuncusunu gelecek yıl gerçekleştireceğiz. Pandemi dolayısıyla ara vermiştik. Ama burada yaptığımız Tarsus’ta bir ilk. İnşallah her yıl bu festivalin devam etmesine artık geleneksel haline gelmesini sağlayacağız. Şimdi beraber Tarsus’un tarihi sokaklarından pedal çevireceğiz. Bende sizlerle beraber olacağım. Zaten biliyorsunuz ben bir bisiklet kullanıcısıyım. Haftanın en üç dört günü Mersin’de sabah erken saatlerde bisiklet sürerim, sahili gezerim, sporumu yaparım. Hemen bir bisiklet alsınlar ve pedal çevirmeye başlasınlar. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.