Yenişehir’de yapılacak olan triatlon yarışlarının lansmanı yapıldı

Yenişehir’de yapılacak olan triatlon yarışlarının lansmanı yapıldı cukurovagazetesi.com

Yenişehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası, Yenişehir Avrupa Triatlon Gençler Kupası ve Türkiye Triatlon Federasyonu puanlı sprint ve paratriatlon yarışları lansmanı yapıldı. Bu hafta sonu Mersin’de yapılacak olan yarışmaya 30 ülkeden 170’in üzerinde yabancı futbolcu katılım sağlamakta.


Haber – Mehmet Çetin

‘Asla Vazgeçme’ sloganıyla Avrupa Triatlon Birliği, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Yenişehir Belediyesi’nin iş birliğiyle Mersin’de ilk kez düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nın lansmanı Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Lansman’ın açılış konuşmasını yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Mersin’imizin, kentimizin aslında olması gereken özelliklerini çok öne çıkarmayı bugüne kadar başaramamışız. Aslında bir dünya kenti. 49 ülkeden insanların yaşamış olduğu bir kent Mersin. Zorunlu misafirlerin dışında gelip, yaşayan farklı uluslardan insanlar var. Tabi doğasıyla ve spor altyapısıyla insanlara tanıtmamız gereken ve bunu insanlara açmamız gereken bir kent. Bizim esasen görevlendirilmiş insanlara tanıtmamız gereken ve bunu insanlara tanıtmamız gereken bir kent. Bizim göreve gelmeden önce de ortaya koyduğumuz bir yönetim anlayışı var. Birinci ilkemiz hareketti ve hareketin içerisinde spor vardı. Spor alanlarını geliştirme ve insanları sahaya indirmek, onları aktif hale getirmek istedik. Bu triatlon da kentimize çok yakışacak bir spor etkili olacaktır. Bunun dışında da bizim hareket ilkemizden hareketle yaptığımız çay saatinde tenis öğreniyoruz etkiliğimiz de var. Buradan 350 tane kadın hemşerimiz çıkıp, tenis öğrendiler ve çok da mutlu oldular. O etkinlikleri pandemi sonrasında tekrar hayata geçireceğiz” dedi.

 

“HER TÜRLÜ SPOR VE SPORCUNUN YANINDAYIZ”

Spora bakış açılarının sadece triatlondan ibaret olmadığını kaydeden Özyiğit, “Bu kent daha bir ay önce kadınlarda Türkiye Kupası’nı kazandı. Burada yapılan 8’li finalde Fenerbahçe’yi mağlup ederek, Türkiye Kupası’nı kazanma başarısı elde etmiştir Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kadın takımımız. Aynı şekilde bizim devlet okulu olan Piri Reis Ortaokulu öğrencilerimiz voleybolda Türkiye Şampiyonu oldular ve bu süreçte spora özel bir yaklaşımımızın olduğunu söylemek isterim. Yani Ekstrem sporlar biraz daha çok yakışıyor Mersin gibi illere. Biz buradan 8 kişilik bir ekiple yüzme gerçekleştirdik Mersin’den Kıbrıs’a. Mersin’de iyi bir dinamizm var. Mersin’de yardımcı olan kurum ve kuruluşlar artıkça daha da ulusal çapta başarılı organizasyonlara ev sahipliği yapmaya varız” ifadelerini kullandı.

 

“RUSYA SAVAŞI OLMASAYDI, HER ŞEY DAHA FARKLI OLURDU”

Yenişehirlilere bir turnuvanın daha müjdesini veren Özyiğit, Rusya savaşının triatlon yarışmalarına katılan sporcu sayısını etkilediğini belirterek, “Mayıs-haziran arasında da Mersin’de bir voleybol haftası yapıyoruz. Yani çok geniş bir alanda aynı anda 8 maçın yapıldığı bir ay sürecek olan bir voleybol festivali olacak. Bu da Mersin’in sporla ne kadar iç içe olduğunu göstermektedir. Burası Akdeniz oyunlarının yapıldığı bir kent ve oradan kalan altyapının da bu uygulamaları yapmamızda büyük bir desteği var. Burada denizden yaralandığımız için çok büyük tesislere ihtiyacımız yok triatlonda ama kentimizin değerlerini güç birliği yaparak ortaya çıkarmak bu ortamı ve bu sonuçları doğurmakta. Daha büyük organizasyonları yapmak bizim görevimiz. Dolayısıyla 170’in üzerinde yabancı sporcunun bu zamanki koşullarda gelmiş olması çok önemli. Eğer ki bu zamanda Rusya’da savaş olmuş olmasaydı sadece Rusya’dan 500’den fazla sporcu katılıyor olacaktı. Biz burada Ukraynalı sporcularımıza ev sahipliği yapıyoruz, onlara moral motivasyon sağlamaya çalışıyoruz. Ama Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘yurtta barış, dünyada barış’ diyoruz. Hiçbir biçimde savaşı savunmuyor, onaylamıyoruz. Biz sporun birleştirici gücünden faydalanmak istiyoruz. Onun için insanları sporda yarışmaya davet ediyoruz. Daha büyük organizasyonları Mersin Yenişehir’de yapmak için bir adım atmayı konuştuk ve umut ediyorum ki Mersin ve Yenişehir’e bu organizasyonları kazandırırız ve adım adım kentimizi bütün dünyaya tanıtırız” şeklinde konuştu.

 

“EĞİTİME VERDİĞİMİZ KATKILAR TÜRKİYE’DE İLKLERDEN İBARET”

Yenişehir Belediyesi olarak sadece spora değil, eğitime de verdiklerini dile getiren Özyiğit, “Biz eylül ayında 750 öğrencimize barınma imkanı sağladık. Ramazan boyunca da bu öğrencilerimize ücretsiz iftar yemeği sunuyoruz. Eğitimle alakalı yaptığımız çalışmalarla da ses getiriyoruz. Bugün Türkiye’de ilk defa 0-3 yaş erken çocukluk eğitimini hayata geçiren kurumuz. Yani biz istiyoruz ki başaralım. Biz ülkenin nerede ve nasıl görünmesini istiyorsak ona göre çalışalım. Ülkemiz çok kıymetli bir ülkedir. Biz bu ülkenin kıymetini bilip de bu ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmamız lazım. Bu ilim insanı, çağdaş insan yetiştirmekle olur. Dolayısıyla biz bu hafta sonu Mersinimize, insanlarımıza yaşatırken bütün dünyaya da buradan bir dostluk ve barış mesajı vermiş olacağız” sözlerine yer verdi.

 

“YARIŞIN YAPILACAĞI EN GÜZEL DÖNEM”

Lansmanda konuşan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise, triatlon yarışlarının kentin tanıtımına sağlayacağı katkıyı dile getirerek, “Bizim bu maceramız 3 yıl önce başladı Yenişehir’de.  Yenişehir Belediyesi’ne baktığımızda bir vizyon var. Aslında bizim bu vizyonu dünyaya tanıtmamız lazım. Yani gerçekten de üstüne koya koya gidiyor. Gerçekten de bu organizasyonun da yapılabileceği en güzel tarih de bu tarih. Yani şu anda belki de Avrupa’da tüm triatlonların istediği ‘ilk yarış Yenişehir’ olarak da anılabilir. Ben bu senenin bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Evet, şu anda 30 ülke var ve yaklaşık da 170 sporcu yabancı sporcu ama bu 170 yabancı sporcudaki sporculuk kalitesi çok yüksek. Çünkü puan toplamak için de ilk yarış. Ama demin başkanın da dediği gibi; eğer ki, Rusya’daki savaş olmamış olsaydı yarışmanın daha da fazla katılımla gerçekleşeceğini biliyorduk. Ama biz önümüzdeki sene çok daha yüksek sayıların oluştuğu bir uluslararası organizasyon olabileceğini düşünüyoruz. Burada evet, bir spor yapılıyor ama kültürel ve turizm açısından Mersin’in, Yenişehir’in tanıtılmasına vesile olmuş olacak” dedi.