Antmen: “Uğur Mumcu’nun fikirleri her zaman yaşayacaktır”

Antmen: “Uğur Mumcu’nun fikirleri her zaman yaşayacaktır” cukurovagazetesi.com

29 yıl önce, 24 Ocak 1993 yılında arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu katledilen Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü tarafından anıldı. Anma programında konuşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Uğur Mumcu’nun fikirlerinin her zaman yaşayacağını söyleyerek, “Biz bugün Uğur Mumcu’yu anarken bir kez daha Atatürkçülüğü, devrimciliği, laikliği anıyoruz. Fikirlerin topla, tüfekle öldürülemeyeceğini, Uğur Mumcu’nun vücudu belki ortadan kalktı ama Atatürkçülük ve Uğur Mumcu’nun fikirleri her zaman yaşayacaktır” dedi.


Haber – Mehmet Çetin

Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun katledilmesinin 29’uncu yılında Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü tarafından Atatürk Parkı’nda bulunan anıtı önünde basın açıklaması yapılıp, karanfil bırakılarak anıldı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP İl Sekreteri Koral Ömür, Yenişehir Beldiye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve CHP İl üyelerinin katıldığı programda, sözlerine Uğur Mumcu ve diğer demokrasi şehitlerini anmakla başlayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bu ülkenin çağdaşlaşması yönünde bir emek veren insanları gözümüzün önüne ya da hafızamıza getirmeye kalktığımızda onların başında Uğur Mumcu’lar geliyor. Dolayısıyla bütün bu insanların katledilmesinin arkasında başka bir düşünce var. Bugün Türkiye Cumhuriyeti çağdaş ülkelerle geri kalmış ülkeler arasında kalmış alanda yer alıyor fiziki ve coğrafi olarak. Dolayısıyla bir anlayış var ki; Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekmek isteyen bir anlayış. Diğer bir anlayış var ki; bu ülkeyi Atatürk devrimleri izinden ilerlemeye devam ettiren, ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesi yüksek, muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmaya çalışan anlayış” ifadelerini kullandı.

 

“UĞUR MUMCU BU ÜLKENİN VİCDANIYDI”

Uğur Mumcu’nun her zaman gerçeği ve doğruyu yazdığını söyleyen CHP Mersin İl Sekreteri Koral Ömür, “Bizler Uğur Mumcu’yu yaşarken tanıma, günü gününe okuma imkanı bulmuş şanslı bir kuşağız. Ne zaman ki devlet-mafya ilişkisi, ne zaman ki tarikat, siyaset, ticaret ilişkisinin kirli yönleri açığa çıksa bizler Uğur Mumcu’yu hatırlarız. Tam bağımsız Türkiye diye haykırırken, laiklik ve hukuk devleti için mücadele ederken, Uğur Mumcu da yanımızdadır. Atatürkçülük, Cumhuriyetçilik dendiğinde içimizden bir ses; Uğur Mumcu’yu hatırlatır bize. Cesur ve özgür kalem denince aklımıza önce Uğur Mumcu gelir. Uğur Mumcu bu ülkenin vicdanıydı. Terörün, hukuksuzluğun, hırsızlığın, yobazlığın karşısına cesaretle dikilen onurlu gazeteciler aydınlar, yurttaşlar oldukça; Uğur Mumcu da yaşayacaktır. Sakıncalı piyade Uğur Mumcu’yu derin bir saygı ve özlemle anıyoruz. İktidarın kendisine yandaş olamayan medyaya, gazetecilere ve yurttaşlara karşı uyguladığı baskı artarak devam etmektedir. Gazeteci Sedef Kabaş sanki bir terör suçu işlemiş gibi gece yarısı gözaltına alındı ve sonrasında polis kuşatması altında adliyeye götürülerek tutuklandı. Sedef Kabaş’a yapılan bu uygulama hukuk dışıdır, yasa dışıdır, yargısız infazdır. Uygulanan bu yargısız infaza son verilmeli ve Sedef Kabaş derhal serbest bırakılmalıdır. Gitmekte olan iktidarın baskı ve zulmü bizleri yıldıramayacaktır” şeklinde konuştu.

 

“UĞUR MUMCU’YU ANARKEN BİR KEZ DAHA ATATÜRKÇÜLÜĞÜ, DEVRİMCİLİĞİ, LAİKLİĞİ ANIYORUZ”

Uğur Mumcu’nun fikirlerinin her zaman yaşayacağını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Biz bugün Uğur Mumcu’yu anarken bir kez daha Atatürkçülüğü, devrimciliği, laikliği anıyoruz. Fikirlerin topla, tüfekle öldürülemeyeceğini, Uğur Mumcu’nun vücudu belki ortadan kalktı ama Atatürkçülük ve Uğur Mumcu’nun fikirleri her zaman yaşayacaktır. 19-20 yıldır karanlık bir dönemdeyiz ama bu devir geçiyor. En ağır faşizan tedbirlerle, uygulamalarla Atatürkçülere, devrimcilere, demokratlara yapılan bu baskılar başta Sedef Kabaş’a yani yine bir gazeteciye yaptıkları sanki teröristmiş gibi muamele yapanları buradan kınıyorum. Özgür basınına yapılan bu baskının aslında Türk vatandaşlarının, Anadolu halkının haber alma özgürlüğünedir. Bunlar geçecek. O yüzden 2022 çok önemli. Yılmadan Atatürk’ün ve Atatürk devrimlerinin ışığı altında demokrasi için sosyal hukuk devleti için, laiklik için mücadelemize ve herkesi kucaklamaya birlikte kardeşlik içinde bu ülkeyi yeniden, 100 yıl önce kurtardığımız gibi tekrar kurtarmaya hazırız ve bunu da başaracağız” ifadelerine yer verdi.

 

“UĞUR MUMCU’NUN YOLUNDAN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise yaptığı konuşmada, “Uğur Mumcu yürekliydi, kalemini korkusuzca kullanırdı ve o cesur yapısı, anlayışıyla da daima şu mesajı vermişti; ‘beni öldürebilirsiniz, beni bin parçaya da ayırabilirsiniz ama benim her bir parçamdan devrimci ve doğrulukla alakalı olarak mücadele edecek ve ettirecek insanlar, çocuklar, gençler doğacaktır.’ diye. Dolayısıyla bu yüreklikte bir insanın katilinin bulunacağının söylenmesine rağmen bugün hala daha failleri bulunamamıştır. Bizim demokrasi şehidimizdir ve dolayısıyla onun yolundan yürümeye devam edeceğiz, onların bize açtığı yoldan ilerlemeye devam edeceğiz. Onlar boşuna katledilmemişi boşuna öldürülmemiş olacaklar. Onların ne kanı, ne mücadelesi yarı yolda kalmayacaktır. Mücadelemizi de sürdüreceğiz. Bugün yıllar geçmiş olsa da onu unutmayan bu kentin güzel insanları, devrimci, çağdaş insanları burada Uğur Mumcu’yu her yıl olduğu gibi bugün de anıtı önünde hep birlikte anıyoruz. Bu duruşlar sergilendikçe ülkemizde demokrasiye ve insan haklarına karşı yapılan bütün sabotajlara bu ülke direnecektir. Biz Atatürk’ün açtığı ve çizdiği yoldan hiçbir şekilde ayrılmacağız. Uğur Mumcu gibi insanlar, mesleğini onuruyla ve başı dik bir şekilde icra eden insanlardır” sözlerine yer verdi.