Oymak: “Yenilikçi anlayışla yönetime talibim”

Oymak: “Yenilikçi anlayışla yönetime talibim” cukurovagazetesi.com

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurula hazırlanıyor. 37 yıldır odanın başkanlığını yapan Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’ya rakip olarak çıkan Başkan Adayı Mehmet Oymak yaptığı açıklamada, “Baktık biz esnaflar olarak para kazanamıyoruz, ileriye dönük çalışmalar neler olabilir diye esnaf arkadaşlarımızla, meslektaşlarımızla genç, dinamikçi, yenilikçi bir anlayışla yola çıktık inşallah. Bilgi birikimimizde var. 1-2 yıldan itibaren de uzman arkadaşlardan bu konuyla ilgili öneriler de almaktayız. Allah izin verirse de Şoförler Odası’nı teknolojiyle birlikte


Özel Haber – Mehmet Çetin

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası 10 Ocak Cuma günü saat 11.00’da Genel Kurula gidiyor. Yapılacak olan Genel Kurul’da mevcut yönetime rakip olarak adaylığını açıklayan Başkan Adayı Mehmet Oymak, yenilikçi yönetim anlayışının olması gerektiğine dikkat çekerek, “Biz biriz, beraberiz ve birlikte kazanacağız. 37 yıldır şu anda mevcut başkanlık sistemi devam etmektedir. Biz birlikte bu yönetimin artık değişmesini istiyoruz. Biz beraber kazanacağız diye esnaf arkadaşlarımızla beraber çıktık bu yola. Bu bir seçimdir, bu bir yarıştır. Veysel başkan kazanacağını iddia ediyor ve bizde kazanacağımızı iddia ediyoruz. Esnaf arkadaşlarımız kimi uygun görürse o başkan seçilecek. Seçim sonucu sandıkta belli olacaktır. Hep birlikte bakıp, göreceğiz. Esnafımızın dediği olacaktır. Biz yola çıkarken arkadaşlara dedik ki; yenilik, modern, teknolojiyle iç içe, üniversite mezunu bir yönetim olarak yenilikçi, gerçekten işi bilen, tecrübeli arkadaşlarımızla yola çıktık” ifadelerini kullandı.

 

“SEKTÖRÜMÜZDE OLUŞAN SAHİPSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRMAYA GELECEĞİZ”

Yönetime aday olma kararını esnafların görüşlerini alarak verdiğini söyleyen Oymak, “Bugün gelinen noktada bütün esnaflarımıza ulaşarak onlarla dertleşecek ve olası başkanlığımda yapacağım hizmetleri anlatacağım. Şoför esnafı yıllarca hizmetsiz kaldılar. Bugün esnafımız sahip çıkılmasını istemektedir. Akaryakıt fiyatlarının artması, tamir masraflarının artık ödenemez olması, günümüz teknolojisinden uzak bir pazarlama anlayışıyla ekonomik çıkmaza sürüklenmesi, esnafımızı artık yormuştur. Sorunların çözümü noktasında odamız esnafımızla istişareden uzak bir şekilde duruş ortaya koymaktadır. Esnafımız kime derdini anlatacağını bile bilmemektedir. Sektörümüzde bir sahipsizlik ortaya çıkmıştır. Biz esnafımızın sorunlarına sahip çıkarak çözüm getireceğiz. Bu konuda çok kararlıyız, şoför kardeşlerimizle el ele vererek mevcut sorunları çözmek için gereken mücadelemizi vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

“ŞOFÖR ESNAFIMIZIN SESİNE SES OLACAĞIZ”

Şoförlerin seslerine ses olacağını, gerekli mecralarda sürekli esnafları savunacağını kaydeden Oymak, “Öncelikle şoför esnafımızın Ankara’da sesi olacağız. Özellikle akaryakıttan bir kısım vergilerin kaldırılması için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız. Fakat bu uzun soluklu mücadelemiz sürerken petrol ofisleri açarak akaryakıt fiyatlarında aracı farkını ortadan kaldıracağız. Bu benzin istasyonlarımızın bünyesinde kuracağımız tamirhanemiz 7/24 hizmet verecektir. Geçim derdine düşen esnafımız yaz aylarında denize giremiyorlar. Onlar için bir sosyal tesisin yapımına ivedilikle başlayacağız. Birçok kurumun kendi sosyal tesisi var ve bizim neden olmasın diye düşünüyoruz. Eski usullerle kaliteli hizmet verme imkanı olmamaktadır. Bugün dijital teknolojiyi kullanma zorunluluğumuz mevcuttur. Mersin için taksi uygulamasını derhal devreye sokacağız. Herkes cep telefonundan bir tıkla en yakın taksiye ulaşabilecek. Bizim hazırladığımız bunlar gibi birçok projenin fizibilite çalışmalarını yapmış bulunuyoruz. Göreve seçilmemiz halinde projelerimizi hayata geçirmede zaman kaybımız olmayacaktır” diye ekledi.

 

“ESNAFLARIMIZI TEKNOLOJİYLE BAĞDAŞLAŞTIRACAĞIZ”

Mersin’in bir turizm şehri olarak daha da gelişeceğini ve bu yüzden de esnaflara turizme yönelik eğitimleri vereceklerini belirten Oymak, “Ben üniversitede turizm okudum ve Mersin’in gelecekte çok önemli bir turizm kenti olacağını görebiliyorum. Mersin’in dünyanın sayılı turizm kentlerinden birisi olması için bütün kesimlerin turizm bilincine sahip olması gerekmektedir. Biz bu konuda turizmi ve onun gereklerini esnafımıza vereceğimiz eğitimlerde anlatacağız. Bir taksi şoförü kenti çok iyi bilmesi gerekiyor. Bir yabancı geldiği zaman ilk teması taksiciyle kurmaktadır. Turizm için her zaman ilk izlenim çok önemlidir. Biz göreve geldiğimizde bu konuda büyük çaba göstereceğiz. Akdeniz Sahil Yolu ve Çukurova Havaalanı devreye girdiğinde turizm hareketliliğinin hissedilir bir şekilde arttığını göreceğiz. Bugünden geleceğe hazır hale gelmemiz gerekmektedir. Biz gerçekçi projeler hazırlayarak esnafımızın desteğiyle bu seçimlere aday olarak gireceğiz. Odamızda 37 senedir yapılamayanları yapmaya talip olduk. Biz göreve geldiğimizde şoför kardeşimin artık çilesi bitecektir. Esnafımızın desteğiyle bu mücadelemizden anlımızın akıyla çıkacağımıza yürekten inanıyor, bütün odamız üyelerine sağlıklı, bol kazançlı günler diliyorum” sözlerini kullandı.

 

“VERDİĞİMİZ VAATLERİ YERİNE GETİRECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ”

Yönetime gelmeleri halinde verdikleri vaatleri gerçekleştireceklerine dair söz veren Oymak, “Dediğimiz gibi daha önce birçok taksici arkadaşımız gasp edilmişti ve biz bunlarla mücadele etmek için, gasp edilen arabamıza hemen ulaşabilmek için acil çağrı butonu kuracağız her taksimizde, duraklarımızda. Üyelerimizin daha uygun bir fiyata lastik bulmaları için gerekli çalışmaları yapıp, firmalarla anlaşarak üyelerimizin hizmetine uygun fiyata lastikler sunacağız çünkü hayat pahalılığı bu kadar artmışken, biz oda olarak üyelerimize yardımcı olmamız lazım ve dediğimiz gibi de hep beraber bir yerle anlaşıp da daha uygun fiyata lastik alacağız. Araç alımlarında arkadaşlarla anlaşıp, toplu bir şekilde araç alacağız ve böyle olunca da araç alımlarında indirimler meydana gelecek ve araç almak isteyen arkadaşlarımızın cebinden daha az para çıkmış olacak ve daha uygun fiyata araç alınacaktır” ifadelerine yer verdi.  

 

“ŞİKAYETLERİN ÜZERİNDE DURACAĞIZ VE ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Projelerini anlatmaya devam eden Oymak, “Yine aynı şekilde üye esnaflarımız için bakım ve onarım servisleriyle iletişim kurup, 24 saat açık bakım ve onarım servisleri esnafımızın hizmetinde olacak ve böylece hangi saatte olursa olsun, esnafımız mağdur olmayacak ve yolda kalmayacak. Küçük bir onarım için saatlerce beklemek zorunda kalmayacak ve işlerini görebilecek her saatte. Uygun fiyatlı sigorta sunacağız vatandaşlarımızın hizmetine. Bu uygulamalar başka büyükşehirlerde varken bizde niye olmasın dedik ve yönetimi kazandığımız taktirde de bu hizmeti esnafımızın hizmetine sunacağız. Her personelin bir kimlik kartı olacak artık, bu konuyla ilgili çalışmalarımız da var. Hangi araçta olduğu, kim olduğu, doğum tarihi, üyelik bilgileri vesaire gibi bilgiler olacak ve herhangi bir şikayet söz konusu olduğunda bununla ilgili ulaşımımız kolay olacak. Biz ticari taksilerle ilgili olarak da denetim heyeti oluşturacağız. Bununla ilgili mevzuatta herhangi bir sıkıntı yaşadığımız, şikayet geldiği dolmuş veya taksilerin kontrollerini sağlamış olacağız” dedi.


“BİZ ÇALIŞIP, ÇÖZÜM ÜRETMEYE GELİYORUZ”

Mevcut yönetimin esnaf ziyaretlerine çıkmadığını, çözümlere eğilmediğini öne süren Oymak “37 yıldır bizim Şoförler Odası mevcut yönetimle yönetilmekte ve mevcut yönetimde karşısına rakip çıkmadan önce hiçbir şekilde esnafları gezmemiş ve çoğu taksi durağını da daha önce görmemişti ama karşısına bizler aday olarak çıktığımızdan beri o da esnafları bizim gibi gezemeye ve görmeye başlamış. Mevcut yönetimler artık otura otura kalıplaşmışlar ve bizde esnaf arkadaşlarımıza diyoruz ki bu sorunları hep beraber yenilikçi anlayışla çözelim. Bu hayata geçireceğimiz bütün projelerde zaten esnafımızdan yanadır. Kazandığımız taktirde bu projeleri hayata geçireceğimiz bu projelerle birlikte esnaf vatandaşımızın yükü azalmış olacak ve yükleri hafiflemiş olacaktır. Bizim çalışmalarımız bu esnafımıza yönelik oldu ve esnafımıza yönelik de olacaktır” diye ekledi.