Selçuk Üniversitesi Kariyer Merkezi, ‘İŞKUR Kampüste’ etkinliği düzenledi

Selçuk Üniversitesi Kariyer Merkezi, ‘İŞKUR Kampüste’ etkinliği düzenledi cukurovagazetesi.com

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Selçuk Üniversitesi Kariyer Merkezi, Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu, İş Kulübü iş birliği ile Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak Silifke Belediyesi Kültür Merkezi’nde “İŞKUR kampüste” etkinliği düzenlendi.


Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Silifke Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Devecioğlu, Şube Müdürü Suat Karlıdağ, Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yusuf Ceylan, Selçuk Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Hikmet Salahaddin Gezici, Müdür Yardımcısı Öğrt. Gör. Uğur Erdoğan,  Altun Lojistik İnsan Kaynakları Müdürü Murat Aslan, Medcem Madencilik Endüstriyel İlişkiler Yöneticisi Nurettin Türktopu, Kılıç Denizcilik İnsan Kaynakları Direktörü Pınar Sevgen, Ulu Resort Hotel İnsan Kaynakları Müdürü Abdullah Bahar, çok sayıda akademisyen, kamu kurumu yetkilisi ve öğrencinin katıldığı organizasyona gösterilen yoğun ilgi dikkat çekti. Açılış konuşmalarından sonra Selçuk Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Öğrt. Gör. Uğur Erdoğan tarafından Kariyer Merkezi’nin Çalışmaları ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kapısı hakkında bilgiler paylaşılan Kariyer Gününde Beril Büyükoflaz tarafından İŞKUR KAMPÜSTE sunumu yapıldı.  İnsan Kaynakları Müdürü Murat Aslan tarafından Lojistik sektöründe kariyer yapmanın püf noktaları öğrencilerle paylaşıldı.

İş ve Meslek Danışmanı Beril Büyükoflaz moderatörlüğünde düzenlenen İş Dünyası Profesyonelleri Üniversitelilerle Buluşuyor Paneline Medcem Madencilik Endüstriyel İlişkiler Yöneticisi Nurettin Türktopu, Kılıç Denizcilik İnsan Kaynakları Direktörü Pınar Sevgen, Ulu Resort Hotel İnsan Kaynakları Müdürü Abdullah Bahar katıldı ‘İş Hayatının Beklentileri, İŞKUR Hizmetleri, CV ve Mülakat Teknikleri, öğrenim sırasında kariyer fırsatları, Turizm, Sanayi ve İmalat Sektöründe örnek uygulamalar’ gibi konulara değinildi.Organizasyon boyunca İş Kulübü liderleri tarafından Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu işbirliği ile mülakat canlandırmalarının da yapıldığı iş arama becerileri eğitimi verildi.Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Silifke Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Devecioğlu, gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerin yoğun ilgi göstermesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek iş arama sürecinde üniversitelilerimizin her zaman yanında olduklarını söyledi, İl Müdürlüğü bünyesindeki iş kulübü liderleri tarafından özgeçmiş hazırlama, mülakat canlandırma gibi eğitimlerle iş arayanlara iş arama becerileri konusunda yetkinlik kazandırıldığını belirten Devecioğlu, kariyer günlerinin iş hayatına yönelik uygulamalar hakkında bilgi sahibi olma konusunda öğrenciler için büyük fırsat olduğunu söyledi.  (Haber Merkezi)