Kaymakam Pamuk: “Akdeniz şiirle tanışmaya devam edecek”

Kaymakam Pamuk: “Akdeniz şiirle tanışmaya devam edecek” cukurovagazetesi.com

Her Çocuk Bir Şiir yarışmasının ödül töreni yapıldı. Bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilen törende konuşan Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, “Şiir insanın gönlünü zenginleştiren, hayatını zenginleştiren bir edebi sanattır. Onun için bu güzel etkinlik son derece önemli. Artık geleneksel hale geldi. Bundan sonra da inşallah Akdeniz şiirle tanışmaya, şiir okumaya devam edecek” dedi.


Haber – Mehmet Çetin

Geleneksel olarak yapılan, bu yıl 6’ıncısı düzenlenen “Her Çocuk Bir Şiir” etkinliği ödül töreni gerçekleşti. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Akdeniz Belediye Başkan Vekili Aydın Egin katıldı. Törende konuşan Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, “Sizlere, anaokulları bu yıl şu şiirimizi ezberleyecek, birinci sınıflar şu yazarımızın şairimizin şiirini ezberleyecek, lise sonlar şu şiiri ezberleyecek şekilde gönderiyoruz. Ancak saygıdeğer kaymakamımızın kıymetli önerileri ile bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından aynı zamanda UNESCO tarafından da Yunus Emre Yılı ve Türkçe Yılı ilan edildi. Şiirlerimizin tamamını gönül insanı ve Anadolu’dan Türkçe şiirin sözcüsü Yunus Emre’nin şiirlerini istedik. Öyle görünüyor ki bu şiiri gönderdiğimiz günden beri okullarımızda farklı bir hava hakim oldu. Çünkü sınıf elemeleri, sınıflar arasında elemeler, okullar arası elemeler, ilçe belediyeleri ile birlikte bir proje oldu. Her ne kadar programımızın sonunda her kademeden bir öğrencimize ödül vereceksek bile bu programa katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Özellikle de buna emek veren öğretmenlerimizi takdir ediyorum ve onlara teşekkür ediyorum. Çünkü okullarımızı gezdiğimde görüyorum ki öğretmenlerimiz çocuklarımızla bu şiirleri ezberletmek, sunumu en güzel şekilde gerçekleştirmek için büyük gayret sarf ediyorlar. Bu anlamda bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“AKDENİZ’DEŞİİR OKUMANIN HEYECANI YAŞANIYOR”

Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Her Çocuk Bir Şiir yarışmasının Akdeniz’de artık gelenekselleştiğini belirterek, “Ben de çok yakinen takip ediyorum bu programı. Bu süreçten Akdeniz’de şiirle yaşanıyor, şiirler ezberleniyor, şiir okumanın heyecanı yaşanıyor. Çocuklarımız, gençlerimiz şiirle tanışıyor. Şiirle tanışmak çok önemli çünkü şiirsiz bir hayat çölleşmiş bir hayat demektir. Şiir insanın gönlünü zenginleştiren, hayatını zenginleştiren bir edebi sanattır. Onun için bu güzel etkinlik son derece önemli. Artık geleneksel hale geldi. Bundan sonra da inşallah Akdeniz şiirle tanışmaya, şiir okumaya devam edecek. Bu yıl yapılan etkinlik çok daha anlamlı. Bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından aynı zamanda UNESCO tarafından da Yunus Emre yılı ve Türkçe yılı ilan edildi. İşin içerisinde Yunus gibi bir mutasavvıf varsa o zaman bu etkinliği çok daha anlamlı hale getiriyor. Çünkü Yunus bu topraklarda kültürümüzün her şeyden önemlisi dilimizin kökleşmesine vesile olan, adeta manevi mimarlardan bir tanesi. Bu toprakların vatanlaşmasına katkı sağlayan manevi mimarlarından bir tanesi. Savunduğu evrensel değerlerle sadece çağda değil çağlar ötesine seslenebilen, hitap edebilen bir mutasavvıf bir düşünür” ifadelerini kullandı.

“BU TOPRAKLARDA NİCE YUNUSLAR, MEVLANALAR YETİŞECEĞİNE İNANIYORUM”

Türkiye’nin topraklarında Yunus gibi, Mevlana gibi, Hacı Bektaşi gibi değerlere sahip olduğu için ne kadar övünülse az olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Pamuk, “Bu yıl Her Çocuk Bir Şiir yarışmasının çok daha anlamlı hale getiren Yunus yılı olmasaydı. O kadar mutluyum ki Akdeniz’de çocuklarımız, gençlerimiz Yunus ile tanıştı. Yunus’un şiirlerini ezberledi, onu anlamaya çalıştı. Bu gerçekten çok kıymetli çünkü çağımızda sanal kahramanların, sahte kahramanların zihinlerimizi bulandırdığı bir dönemde Yunusla tanışmak, Mevlana ile tanışmak son derece anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu güzel etkinliği 6 yıldır devam ettiren büyük bir emekle devam ettiren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, ekibine, bu etkinlikte görev alan tüm öğretmenlerimize, okul müdürlerimize ve her şeyden önemlisi dereceye girsin veya girmesin bu etkinlikte yer alan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Onların yüreklerine, gönüllerine Yunusla, Mevlana ile küçücük bir katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Bu topraklarda Ümit Yaşar Oğuzcan gibi, çağdaş şairlerin yetiştiği bu topraklarda inşallah daha nice Yunuslar, Mevlanalar, Hacı Bektaşiler yetişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

DERECE GİRENLER ÖĞRENCİLER AÇIKLANDI

Her Çocuk Bir Şiir yarışmasında dereceye girenler ise şu şekilde: “Anaokulu 1.si Salim Güven İlkokulu Belinay Baykara, Birinci sınıflar birincisi Cengiz Topel İlkokulu Serdar Bereket, İkinci sınıflar birincisiElisaKarabiberoğlu Suphi Öner İlkokulu,Üçüncü Sınıflar birincisi Mirza solmaz Cengiz Topel İlkokulu, Dördüncü sınıflar birincisi Ecrin Sara Özcan Sakarya İlkokulu, Beşinci sınıflar birincisi Elif Züleyha Dudaklı  Huzurkent Atatürk Ortaokulu, Altıncı sınıflar birincisi Damla Tekin Cengiz Topel Ortaokulu,  Yedinci sınıflar birincisi Nazlı Yıldızhan Çay Mahallesi Ortaokulu, Sekizinci sınıflar birincisi Aleyna Nur Özyurt İleri Ortaokulu, Dokuzuncu sınıflar birincisi Yasin Arda BoğaTevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi, Onuncu sınıflar birincisi Gülfidan Ağaoğlu Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi, On birinci sınıflar birincisi Nurgül Yaman Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi , On ikinci sınıflar birincisiEsra Candemir  Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi