Üniversiteliler GİDERİK ile buluştu

Üniversiteliler GİDERİK ile buluştu cukurovagazetesi.com

Kurumsal firmaların Profesyonel Yöneticileri tarafından kurulan Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) 2022 Dönemi hazırlıklarına devam ediyor.


Bir otelde gerçekleştirilen Business Networking (İş Ağı) etkinliğine GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, TURAB Başkanı Fahri Kuş, MEPİAD Başkanı Özcan Demir, Mersin Üniversitesi Kariyer Merkez Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, Tarsus Üniversitesi Kariyer Merkez Koordinatörü Dr. Nazmiye Ülkü Pekkan, Çağ Üniversitesi Kariyer Merkez Müdürü Eda Yaşa Özeltürkay, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mikail Eren başta olmak üzere akademisyen, iş dünyası temsilcileri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.Kurumsallaşma, Markalaşma, Dijitalleşme ve İnsan Kaynakları Uygulamaları konusunda 2010 döneminden beri çalışmalar yürüten Girişimci İnsan Kaynakları Derneği; İnsan Kaynakları Zirveleri, Kariyer Günleri, Kurumsal Eğitimler veakademik gibi başarılı projelere öncülük ediyor.

 

GİDERİK; BİR SOSYAL GİRİŞİMCİLİK PROJESİDİR

Açılış konuşmalarının ardından sunumlarını gerçekleştiren Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada; pandemi sürecinin sadece sağlık etkileri olan bir süreç olmadığını pandemi sürecinden önce trend haline kavramların dijital teknolojilerle hem çalışma hayatımıza hem de sosyal hayatımıza hızlı bir şekilde girdiğini belirtti. Bugüne kadar Kariyer Günleri, İK Zirveleri, Akademik Projesi ve kurumsal eğitimlerle işgücü piyasasının taraflarına entegre bir biçimde destek sunmaya çalıştıklarını belirten Özada; Pandemi sürecini yakından takip ettiklerini “Uzaktan Çalışma, Uzaktan Eğitim, Çevik Yönetim, Dijital Teknolojiler” gibi kavramlar konusunda farkındalık yaratarak bir sosyal girişimcilik hareketi başlattıklarını söyledi.Business Networking etkinliğinin pandemi süreci sonrasında yaşanan değişimleri kurumlar, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, eğitim dünyası ve öğrenciler açısından değerlendirme fırsatı bulacağımız etkinliklerin ilki olarak değerlendirerek bundan sonraki süreci katılımcılarla birlikte planlamak istediklerini belirtti.

Bugüne kadar üniversiteler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör firmaları başta olmak üzere 19 kurum ve kuruluşla işbirliği protokolü imzaladıklarını, pandemi süreci sonrasında da işbirliği kültürünü dahada genişleteceklerini belirten ÖZADA, yoğun ilgiyle karşılaştıkları iş ağı buluşmalarını yaygınlaştıracaklarının altını çizdi.Açılış konuşmalarının sonrasında 8 iletişim Grubunda yer alan profesyonel yöneticiler ve koordinatörler eşliğinde üniversite öğrencilerine yönelik etkinlikler, iş dünyası ile eğitim hayatını bir araya getirecek projeler, kurumlar arası iletişim, üniversite-sanayi-kent işbirliğinin geliştirilmesi gibi konu başlıklarında çalışmalar yapıldı. (Haber Merkezi)