Memiş: “Dünyanın sayılı firmaları arasındayız”

Memiş: “Dünyanın sayılı firmaları arasındayız” cukurovagazetesi.com

Türkiye’deki tüm OSB’ler içerisinde en genç Başkan Vekili sıfatını taşıyan Memişoğlu Tarım Genel Müdürü Veysel Memiş, aile şirketleri olan Memişoğlu Tarım hakkında bilgiler verdi. Memiş, “Sektörümüzün geleceği parlak ve biz bakliyat sanayisi için her yıl yatırım yapmaya devam ediyoruz. Günlük 3 bin ton üretim kapasitesiyle ülkemizin ve dünyanın sayılı firmaları arasındayız. Sektörün ürün kalitesi için teknolojiyi çok iyi takip edip makine parkurumuzu sürekli revize ediyoruz” dedi.


Haber – Barış Köksal

Memişoğlu Tarım Genel Müdürü Veysel Memiş, üniversite eğitimimi, İstanbul’da İngilizce İşletme bölümünde tamamladıktan sonra Londra’da yöneticilik üzerine eğitim aldığını belirterek, öncelikle kendini tanıttı.  2010 yılında askerlik görevinden sonra gıda sektöründe faaliyet gösteren ve aile şirketi olan Memişoğlu Tarım (Tat Bakliyat) firmasında üretim bölümde iş hayatına başladığını ifade eden Memiş, “Üretim bölümünde çeşitli departmanlarda çalıştıktan sonra, 2012 yılında lojistik alanda hizmet vermek amacıyla Tatlog Lojistik şirketimizi kurduk. 2018 yılından bu yana da Memişoğlu Tarım Genel Müdürü olarak çalışmalarımı sürdürmekteyim. Ekovitrin ve Zirvedekiler Dergileri tarafından Tatlog Lojistikte gösterdiğimiz başarılardan dolayı 2014 ve 2015 yıllarında Yılın Genç İş Adamı olarak seçildim” diye konuştu.

 

“ŞİRKETİMİZ İSO TÜRKİYE'NİN LİSTE¬SİNDE SATIŞ RAKAMI İLE 163. SIRADA YER ALMIŞTIR”

2017 yılında Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet üyeliğine, 2020 yılı itibariyle Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevine seçilen Memiş, “2020 yılında AKİB (Akdeniz İhracatçılar Birliği) Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaya başladım. 2018 tarihi itibariyle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevim devam etmektedir. 2021 tarihi itibariyle TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulunda Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. Şirketimiz İstanbul Sanayi Odası Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 listesinde satış rakamı ile 163. sırada yer almıştır” şeklinde konuştu.

 

“HALA ÖĞRENİYORUM, ÖĞRENMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Aile faktörünün iş hayatınıza katkısından bahseden Memiş, sonuç olarak bir aile şirketi olduklarını ve beraber çalıştıklarını söyleyerek, “Her işin detayını özellikle babam ve amcalarımdan öğrenmeye çalışıyorum. Zamanla öğrenme ile başlayan bu süreç, belli bir süre sonrasında işimizi beraber geliştirme fırsatı da sağladı. Bu durum aslında beni daha çok motive ediyor. Bir zamanlar işi öğrenmeye çalışırken, sonrasında beraber katkı sağlamak şahsım adına üretken olmak paha biçilmez bir duygu oldu. İş hayatımın ilk 5 yılı sürekli öğrenmekle geçti şu an 11. yılındayım hala öğreniyorum, öğrenmeye devam edeceğim. Öğrenmenin sonu yok; tabi gün geliyor artık tamam derken bakıyorsunuz yeni bir şey daha çıkıp geliyor. Ailenizle beraber çalıştığınızda öğrenme süreci ister istemez kısalıyor. Bu fırsatı iyi değerlendirip mümkün mertebe aile ile çalışma uyum sürecini kısaltmak lazım” sözlerini kullandı.

 

“YAKLAŞIK 7 MİLYON DEĞERİNDE YATIRIM BÜTÇESİ AYIRDIK”

Memişoğlu Tarım’ın mevcut yatırımlarını ve gelecek hedeflerini anlatan Memiş, “Şirketimiz kurulduğu günden bu yana her yıl yeni yatırımlarla yoluna devam etmiş ve bugünlere kadar gelmiştir. Bu yıl şirketimiz adına önemli bir yatırıma girerek Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim kapasitemizi arttırmak amacıyla bulgur, mercimek ve bezelye üretim tesisi kuruyoruz. Bu fabrikaların günlük üretim kapasitesi 720 tondur. Ülkemizin en güzide tesislerinden biri olacağını düşündüğümüz bu tesise ek olarak 10 bin metrekare kapalı alana sahip depolama alanı inşa ediyoruz. Tesisimizde ayrıca, Tatlog Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. firmamıza ait 40 bin ton kapasiteli lisanslı depomuzu faaliyete geçireceğiz. Tat hazır çorba üretim kapasitemizi artırıyoruz. Hazır çorba üretimimiz için yeni bir alana taşınıp üretim kapasitesi ve çeşitliliği arttırmak için yaklaşık 7 milyon değerinde yatırım bütçesi ayırdık” diye belirtti.

 

“SEKTÖRÜN ÜRÜN KALİTESİ İÇİN TEKNOLOJİYİ ÇOK İYİ TAKİP EDİYORUZ”

Sektörün geleceği ve sektöre kattıkları katma değeri değerlendiren Memiş, “Gıda ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz. Gıdayı ele alırsak, özellikle pandemi sürecinde önemini gösteren sektörümüz, rekabeti yoğun fakat değerini kaybetmeyen bir sektör. Özellikle, bakliyat ürünleri tüm dünyada tüketimi sürekli artan bir ürün grubu oldu. Beslenme uzmanları başta olmak üzere her kesim tarafından önerilen bakliyat ürünleri sağlıklı beslenmenin temel ürünlerinden biridir. Yüksek oranda lif içerdiği için tok tutma özelliği ve yüksek protein içerdiği içinde kırmızı ete alternatif olarak da kullanılması tüm dünyada tüketiminin her geçen yıl artmasına neden olmuştur. Ayrıca bakliyat ürünleri ekilirken toprağa verdiği azot ile toprağın beslenmesini ve sürdürebilir tarımın devam etmesi için elverişli bir üründür. Tüm bu bilgilerin ışığında sektörümüzün geleceği parlak ve biz bakliyat sanayisi için her yıl yatırım yapmaya devam ediyoruz. Günlük 3 bin ton üretim kapasitesiyle ülkemizin ve dünyanın sayılı firmaları arasındayız. Sektörün ürün kalitesi için teknolojiyi çok iyi takip edip makine parkurumuzu sürekli revize ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“OKUMAK VE ARAŞTIRMAK BİZİM ELİMİZDE”

İş hayatına yeni başlayan gençlere önerilerde bulunan iş insanı Memiş, “İş hayatına yeni başlayan gençlerimiz girişimci ruhlarını ve enerjilerini çok yüksek tutmaları gerekiyor. Aynı zamanda yaptığı işi benimsemesi ve sahiplenmesi bu işin psikolojik bakımdan yapacakları ilk adım olarak görüyorum.  Herhangi bir firmada, aile şirketinde veya kendi kuracağı işte çalışması önemli değil, önemli olan başarıya sahip olmak. İster istemez o kişi işini sahiplenir, genel ahlaki kurallara uyar ve enerjisini hep yüksek tutup azimle çalışırsa sürekli hem işini hem de gelirini arttırır düşüncesindeyim. Dünya kurulurken bazı kurallar çerçevesinde kurulmuş ve bu kurallar her daim olacaktır. Oyunu kuralına göre oynamak gerekiyor ki arkamızda tecrübeyi pahalıya mal etmiş birçok örnek varken bile bile lades demenin pek bir anlamı olmasa gerek. Okumak ve araştırmak bizim elimizdedir. Tüm bunları dikkate almak gerekir ve bunun ötesinde rol model olarak aldığınız kişi veya kişileri iyi seçmek gerekir ki doğru yolda olabilesiniz” sözlerini kullandı.

 

“BAŞTA GAZİANTEP OLMAK ÜZERE, MERSİN VE DİĞER İLLERDEN YATIRIMCILARIN SIKI TAKİBİ ALTINDAYIZ”

Kendisinin de yönetim kurulu başkan vekili olarak yer aldığı Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalarına değinen Memiş, “Bugün Mersin sanayisinin lokomotifi haline gelen MTOSB yaptığı çalışmalar ile kente hem istihdam sağlıyor hem de ülke ekonomisine büyük katkılarda bulunuyor. Bölgemizden yapılan ihracat oranları pandemi döneminde artarak devam etti. Bu anlamda Başkanımız Sabri Tekli ve yönetim kurulu üyelerimiz ile bölge personelimizin titiz çalışmaları ön plana çıkıyor. 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde bu yıl sonuna kadar tüm fabrikalar kurulum işlemlerini tamamlayıp üretime geçecekler. Bu da kentimizin istihdamı açısından büyük önem taşıyor. 4. Bölge’de ise tüm çalışmalarımızın sonuna gelindi. Kısa süre içerisinde yer tahsislerimizi yapabileceğimiz görüşündeyim. Başta Gaziantep olmak üzere, Mersin ve diğer illerden yatırımcıların sıkı takibi altındayız. Şu an yaklaşık 200’e yakın yatırımcı talebi söz konusu. Ve bölgemize olan talep her geçen gün giderek artıyor. Bu da yönetim kurulumuz ve müteşebbis heyetimizin çalışmalarının doğruluğunun bir göstergesidir. MTOSB olarak Mersin sanayisinin lokomotifi olma misyonumuzu sürdüreceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.