Aşık Veysel’in oğlu Bahri Şatıroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Aşık Veysel’in oğlu Bahri Şatıroğlu son yolculuğuna uğurlandı cukurovagazetesi.com

Halk ozanı Aşık Veysel’in Şatıroğlu’nun oğlu, emekli öğretmen Bahri Şatıroğlu 80 yaşında vefat etti. Şatıroğlu, Mersin Cemevi’nde son yolculuğuna sevdiği türkülerle uğurlandı.


Haber – Erol Kamalak

Aşık Veysel Şatıroğlu’nun Mersin’de yaşayan oğlu Bahri Şatıroğlu, bir süredir Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kanser tedavisi görüyordu. Gördüğü tedaviye yenik düşen Bahri Şatıroğlu 80 yaşında vefat etti. Mersin Cemevi'nde Şatıroğlu için düzenlenen cenaze erkanına, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, MESAİD Başkanı Hasan Engin, Dr. Hüseyin Çamak, Alevi Bektaşi İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz ile Şatıroğlu ailesinin yakınları katıldı.

 

“BABAMI EN SEVDİĞİ TÜRKÜYLE UĞURLAYACAĞIM”

Bahri Şatıroğlu için Mersin Cemevi bahçesinde gerçekleştirilen anma programında Aşık Veysel’in türküleri seslendirildi. Bahri Şatıroğlu’nun kızı Filiz Şatıroğlu Arıkan, “Acımızı paylaşan tüm dostlara teşekkür ederim. Benim babam örnek bir insandı.  O pamuk kalbiyle, sevgisi ve saygısı bizlere büyük mirastı. Babamı en sevdiği türküyle uğurlayacağım” diye konuştu. Cenaze katılan Alevi Bektaşi İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz ise, “Bahri Şatıroğlu’yla tanışmamız Mersin Cemevi’nin gerçekleştirdiği Nevruz etkinliğinde oldu. Nevruz etkinliğinde kıymetli Halk Ozanımız Aşık Veysel’in şiirini okudum. Şiir bittikten sonra yanıma geldi. Ben Aşık Veysel’in oğluyum dedi. Devri daim olsun. Işıklar içinde uyusun” dedi.

Şatıroğlu'nun cenazesi, daha sonra yakınları tarafından alınıp, vasiyeti üzerine Sivas'a götürüldü. Şatıroğlu, Sivrialan Köyü’nde, babası Aşık Veysel'in kabrinin yanındaki aile mezarlığında defnedildi.