Yüce’den bayram mesajı

Yüce’den bayram mesajı cukurovagazetesi.com

Hak-İş Konfederasyonu Mersin İl Başkanı Hizmet İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Mehmet Yüce dünyayı etkisi altına alan koronavirüs  salgını ile mücadele kapsamında geçici süreliğine de olsa bayram geleneklerini değiştirmenin, sağlığın koruması açısından önemli olduğunu belirterek, "Bütün bunların geçici olduğuna, yeniden kucaklaşacağımız günlerin çok yakın olduğuna inanıyoruz." ifadesini kullandı.


Yüce, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kurban Bayramı'nın paylaşmayı ve dayanışmayı anlattığını, bayramların hakça paylaşmayı, kardeşçe yaşamayı, büyükleri hatırlamayı, küçükleri sevmeyi, birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendirmeyi, hoşgörü ve anlayışı yükseltmeyi en güzel anlatan gün olduğunu belirtti.
Toplumsal dayanışmanın, kardeşliğin ve paylaşmanın bayram vesilesiyle bir kez daha hatırlanmasını ve güçlendirilmesini temenni ettiğini vurgulayan Yüce, "Muhtaç, çocuk, kimsesiz, yoksul ve yaşlılar ile gazilerimiz ve şehit ailelerimiz başta olmak üzere bayramı buruk bir şekilde geçirenlerin unutulmamasını temenni ediyoruz. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında geçici süreliğine de olsa bayram geleneklerimizi değiştirmek hem bizim hem de sevdiklerimizin sağlığını koruma açısından oldukça önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.
Yüce, Kurban Bayramı'nın gereği olarak kurban vazifesinin yerine getirileceğini bu nedenle vatandaşların hem kendi sağlığı hem de sevdiklerinin sağlığı için tedbirleri elden bırakmamaları gerektiğini belirtti.

"Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan bu salgının üstesinden hükümetimizin ve devletimizin belirlediği kurallara uyarak ve sosyal mesafemizi koruyarak gelebileceğimizi biliyoruz. Bütün bunların geçici olduğuna, yeniden kucaklaşacağımız günlerin çok yakın olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullanan Yüce, şunları kaydetti:
"Kan, gözyaşı ve acıyla var olan dünya mazlumları, mağdurları ve muhacirleri ne acıdır ki bayram sabahına umutsuz ve mahzun uyanmaktadır. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayan kardeşimiz bayram anlayışımızı yeniden sorgulamamız için bizim kalbimizi ve vicdanımızı yoklamaktadır. Onların acıları var olduğu sürece bizim bayramlarımız hüzünlüdür, mahzundur. Bizler mazlum ve mağdur kardeşlerimizin acılarını paylaşarak, onları sahiplenerek yeni bir bayram bilinci oluşturabiliriz.

Hak-İş Mersin İl Başkanlığı Hizmet İş Mersin Şube olarak tüm üyelerinin, çalışanlarının, emek hareketinin ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayan Yüce sağlık, barış, huzur ve kardeşlik içerisinde nice bayramlara ulaşmayı diledi.