Kılavuz’dan TBMM’de çifte önerge

Kılavuz’dan TBMM’de çifte önerge cukurovagazetesi.com

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) okullarını zorunlu şartlar dolayısıyla tamamlayamayan öğrenciler için ‘öğrenci affı’ ve sürücü belgesini kaptırmış olup da mağdur olan sürüceler için ‘ehliyet affı’ önergesini sundu.


Haber – Uğur Özgür

Öğrencilik hayatını zorunlu şartlarla askıya almış öğrencilerin ciddi manada af beklediklerini söyleyen Kılavuz, “Çeşitli nedenlerden dolayı veya bir mecburiyet sonucu eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalan, özellikle pandemi sürencinde zorunlu sebepler dolayısıyla yüksek lisans ve doktora tezlerini belirlenen süre zarfında tamamlayamayan 100 binlerce gencimiz okullarını bitirip mezun olmak ve bu memlekete hizmet etmek gayesi içerisindedirler. Eğitim en temel haktır. Gençlerimiz bu haktan mahrum kalmamak adına gerek sosyal medya platformlarından gerekse de farklı iletişim araçları aracılığıyla da seslerini, sözlerini duyurmaya ve sorunlarını çözüme kavuşturmaya gayret etmektedirler, çabalamaktadırlar. Terör örgütü irtibatı veya irtifakı gerekçesiyle okullarıyla ilişkisi kesilmiş olanlar hariç olmak üzere tek gayesi eğitimlerini tamamlamak ve memleketimize, milletimize hizmet etmek amacıyla bulunan öğrencilerimize af çıkarılması yerinde olacaktır. Gençlerimiz gazi meclisinden müjdeli bir haber beklemektedir. Bu müjdeyi bir an önce gençlerimize duyuralım, yüzlerinin gülmelerine vesile olalım” dedi.

“EKMEĞİNİ EHLİYETİYLE GÖTÜREN SÜRÜCÜLERİMİZ MAĞDUR”

Ailesine ekmeğini ehliyetiyle götüren sürücülerin mağdur olduklarını belirten Kılavuz, “Yaptıkları kural ihlalleri nedeniyle, ceza fonları biriken özellikle pandemi sürecinde zor günler yaşayan, insan hayatına kastetmeyen vatandaşlarımıza yönelik ehliyet affı getirilmesi de ihtiyaçlar arasındadır. Özellikle ailesine ekmeğini ehliyetiyle götüren sürücülerimiz gerçek manada ciddi bir mağduriyeti yaşamaktalar. Dolayısıyla ehliyet affının getirilmesi çok önemli bir gelişme olacaktır” ifadelerini kullandı.