Kondi: “Çocuklarımızı Kur’an kurslarına gönderelim”

Kondi: “Çocuklarımızı Kur’an kurslarına gönderelim” cukurovagazetesi.com

Mersin İl Müftüsü bünyesinde ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’sloganıyla Kurban Tanıtım ve 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açılış Toplantısıgeçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, “Çocuklarımızı camilerimize gönderelim. Kur’an kurslarımıza gönderelim. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle güzel bir yaz dönemi geçireceğiz inşallah


Haber – Uğur Özgür

Mersin İl Müftüsü bünyesinde Yenişehir Hz. Mikdat (Muğdat) Camii Müştemilatında bulunan Mersin Müftülüğü Gençlik, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve basın mensuplarının katıldığı ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’sloganıyla Kurban Tanıtım ve 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açılış Toplantısı geçekleştirildi. Toplantıda, 5 Temmuz itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı yurt içindeki bütün camilerde az Kur’an kurslarının başladığını ifade eden Dr. Şaban Kondi, “Mersin’in bütün camilerinde, bütün kuran kurslarında çocuklarımızın eğitim alabilmesi için hazırlıklarımızı yaptık, çalışmalarımızı bitirdik inşallah bu sene kuran kurslarımızda ve camilerimizde pandemi sürecinden sonra hem eğlenerek hem dinlenerek hem de öğrenmeyi arzu ediyoruz. Çocuklarımızın tatilde olduğunu, çocuklarımızın çocuk olduğunu unutmuyoruz” ifadelerini kullandı.

“CAMİLERDEKİ, BİRLİK VE BERABERLİK KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENELİM”

Kur’an kurslarındaki çocuklara emanet bilinciyle davrandıklarını söyleyen Kondi, “Camilerimiz Allah’ınyeryüzündeki en sevimli yerleri ama çocuklarımız camilerimizin en değerli misafirleri sevgili anne babalarımızdan istirhamımız geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı camilerimize gönderelim, camilerdeki kardeşlik kültürünü, birlik ve beraberlik kültürünü öğrenelim. Birlikte yaşama kültürümüzü sosyalleşmemizi geliştirelim. Biz camilerimizde sadece kuran eğitimlerini vermiyoruz, camilerimizde aynı zamanda sevgiyi, paylaşmayı, kardeşliği, anaya babaya hürmeti, bir arada yaşama kültürünü, milli vemanevi değerlere sahip çıkmayı da öğretiyoruz. Camilerimizdeki, Kur’an kurslarımızdaki yavrularımızı bir emanet bilinciyle onlara davranıyoruz. Göz nuru olan yavrularımızın daha bilgili daha, daha kültürlü empati yapabilen, iyiliği yayabilen bir nesil olarak yetişmelerini arzu ediyoruz.  Unutmayalım ki sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v) bir anne ve babanın çocuklarına güzel ahlaktan daha büyük bir hediye, daha büyük bir ahlak armağan bırakamayacağını ifade ediyor. O zaman çocuklarımızı camilerimize gönderelim, kuran kurslarımıza gönderelim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle güzel bir yaz dönemi geçireceğiz inşallah. Yaz kurslarımız hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

YAZ KUR’AN KURSLARI 3 KATEGORİYE AYRILDI

Öğrencilerin ilgili ders materyallerini ücretsiz olarak müftülüklerinden temin edebileceklerini belirten Kondi, “Ülkemizde koronavirüs salgınıyla başarılı mücadelenin ardından Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu yıl yaz Kur'an kursları yapılması yönünde karar alındı.Bu kapsamda, 5 Temmuz Pazartesi günü itibariyle, Covid-19 tedbirlerine uyularak Mersin’deki bütün cami ve Kur'an kurslarında yaklaşık 2 bin personel ile öğrencilere cami ve Kur’an kurslarımızda eğitim vermeye başlanmıştır. Dr. Kondi, yaz Kur'an kurslarındaki eğitimin 5 Temmuz Pazartesi günü başladı, 20 Ağustos'a kadar sürecek bu yıl yaz kurslarında 3'lü bir kategorik tasnif yapıldı. 4-9 yaş grubundaki öğrenciler doğrudan camilerimizde ve kurslarımızda yüz yüze eğitim alacaklar. 10-15 yaş arasındaki öğrenciler ise isteklerine göre yüz yüze veya online eğitim alacaklar. 16-22 yaş arası öğrenciler ise eğitimlerini online olarak alacaklar. Mersinde bu yılki yaz Kur'an kursları eğitimi için tümhazırlıklarımızı yaptık. Öğrencilerimiz ilgili ders materyallerini ücretsiz olarak müftülüklerimizden temin edebilirler. Sınıfta öğrenci sayısı 25'in üzerine çıkmayacaktır. Kadrolu ve sözleşmeli personelin yeterli olmadığı yerlerde geçici öğretici görevlendireceğiz.Mersin’de çocuk ve gençlerimizin tamamına talibiz. Ancak pandemi öncesi bunun 113 binine ulaşabildik. Bu yıl amacımız bu sayıyı daha da yükseltmektir” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ, BİZİ VE ÜLKEMİZİ AYDINLIK GELECEĞE TAŞIYACAK”

Kondi, çocukların camilerde en değerli misafir olduğunu belirterek,“Onlar ıslak beton gibidir. Üzerlerine hangi kalıbı koyarsanız o şekli alırlar.Biz camilerimizde sadece çocuklarımıza  Elif-Ba öğretmiyoruz. Sevgiyi ve merhameti, saygı ve hürmeti, dürüstlük ve samimiyeti, bir arada kardeşçe yaşamayı, helal ve harama riayet etmeyi, her şeyden önce iyi bir insan olmayı öğretiyoruz. Onlar bizi ve ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacak en değerli misafirlerimiz, kurslarımızın süsüdür, göz aydınlığımızdır. Onların çocuk olduklarını unutmadan hem eğlendirip, hem dinlendirip hem de onları eğiteceğiz. Zira Yaz Kur’an kurslarımız milletimizin geleceğini inşa etmede önemli bir yer teşkil etmekte olup kurslarımızda Kur’an dersleri ve dini bilgiler ile birlikte; Milli Eğitim, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Akdeniz belediyesinin katkılarıyla sosyal, kültürel, sportif faaliyetler düzenleneceğiz”dedi. 

“ÇOCUKLARA BIRAKILACAK EN BÜYÜK MİRAS GÜZEL AHLAKTIR”

Anne ve babalara da seslenen Dr. Kondi,“Lütfen çocuklarınızı sahih ve doğru dini bilgi alabilmeleri için camilerimize, Kur’an kurslarımıza gönderin. Sahih bir din bilgisi, toplumda hava, su, toprak ve güneş kadar önemli, bu bilginin liyakatlı ve ehil kişiler tarafından verilmesi gerekir. Ne olur Çocuklarınızı Kur'an'dan ve Hz. Peygamberimizin örnek hayatını öğrenmekten ve onun ahlakıyla ahlaklanmaktan mahrum bırakmayın. Zira bir annenin, babanın evladına bırakacağı en büyük miras güzel ahlaktır, sahih bir din bilgisidir ve yaz Kur’an Kurslarımızda eğitim alacak talebelerimize zihin açıklığı ve başarılar dileyerek 2021 Yaz Kur’an Kurslarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye ekledi.

“20 MİLYONU AŞKIN İNSANIMIZA YARDIM ELİ UZATMA HEDEFİNDEYİZ”

Kurban Bayramı ve kurban kesimi hakkında da konuşan Kondi, Türkiye Diyanet Vakfı vekaletle kurban kesim bedeli yurt içi bin 125, yurt dışı 925 TL olarak belirlediğini ifade ederek, “Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte 1993 yılından bu yana Yurt içinde ve Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğudan Latin Amerika’ya, adını dahi duymadığımız birçok yoksul ülkede yaşayan muhtaçlara ulaştırılmak üzere vekaletle kurban kesim organizasyonu yaptı. Bu yıl da ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla gerçekleştireceğimiz 2021 Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde ve yurt dışında 20 milyonu aşkın mazlum, mağdur, muhtaç ve sığınmacı kardeşimize halkımızın yardım elini ulaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“MOBİL UYGULAMALARDAN DA BAĞIŞ YAPILABİLECEK”

Kondi, Türkiye Diyanet Vakfı’nın yürütmüş olduğu çalışmalara ve vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin bagis.tdv.org adresinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade ederek, “İl ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri, cami görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da hayırseverlerimiz Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Ayrıca mobil bağış uygulamamızdan da bağışlarını gerçekleştirebilirler. Küresel boyutta bir salgın olan Covid-19 sebebiyle insanlık zor bir süreçten geçmektedir. Bu salgın hastalık insanlığa çok şey öğretmiştir. En büyük zenginliğimizin birbirimizi sahiplenmek olduğunu daha iyi anlama noktasına gelmiş durumdayız” şeklinde konuştu.

“KURBAN VEKALETLERİNİ EMANETE RİAYET ŞİARIYLA YERİNE GETİRİYORUZ”

TDV’nin kurban vekaletlerini, emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürüttüğünü vurgulayanKondi, “Vakfımız, milletimizin kurban vekaletlerini tam bir titizlik ve şeffaflıkla, dinimizin esaslarına uygun olarak, güven ve emanete riayet şiarıyla yerine getirmektedir. Kurbanlar, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımızla, vakfımızın görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilmektedir. Emanet alınan kurbanlar, yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, mülteci kardeşlerimize Kur’an kurslarımızda ve öğrenci yurtlarımızda kalan öğrencilere ve muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır.  Yurt dışında ise yoksulluk ve savaşların yoğun olduğu Afrika’dan, Orta Asya’ya, Balkanlar'dan, Kafkasya’dan Uzak Doğu ve Latin Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada mazlum kardeşlerimize ve muhtaç insanlara ulaştırılmaktadır” diyerek sözlerini sonlandırdı.