Akdeniz Belediyesi’nden sokak hayvanları için kermes

Akdeniz Belediyesi’nden sokak hayvanları için kermes cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediyesi, sokak hayvanları için kermes düzenledi. Kermese yoğun ilgi gösteren Mersin’liler, hayvanların bakımlarına ve beslenmelerine katkıda bulunmak adına açılan stantlardan ürünler satın alarak destek verdiler.


Haber – Erol Kamalak

Mersin Millet Bahçesi’nde düzenlenen kermese, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, birim müdürleri, hayvan haklarını savunan sivil toplum örgütleriyle birlikte her yaştan hayvansever katıldı. Gelirleri hayvan bakım ve beslenmelerine harcanacak kermeste, çocuklar için palyaço gösterileri, yüz boyama etkinlikleri ve çeşitli aktiviteler düzenlenirken, üç farklı müzik grubu konser da konser verdi.

GÜLTAK: “SOKAK HAYVANLARINA DESTEĞİMİZİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ”

Sokak hayvanları için ekiplerin yüzlerce kulübe yuvalar yaptıklarını söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Özellikle pandemi önlemleri nedeniyle zor günler yaşayan can dostlarımız için mama, yem ve su desteğimizi aralıksız sürdürüyoruz. Sokak hayvanları için yüzlerce kulübe yuvalar yapan ekiplerimiz, bunları ilçemizin farklı bölgelerine yerleştirdi. Adanalıoğlu sahilini mesken tutan köpekler için 100 metrekarelik alanda, 5 padokun bulunduğu, buradaki can dostlarımızın barınıp beslenebileceği korunaklı bir mekan oluşturduk. Vatandaşlarımızdan da tek ricamız, can dostlarımıza karşı biraz daha duyarlılık göstermeleridir” ifadelerini kullandı.

“YASA İLE BİRLİKTE HAYVANLARIN HAKLARI KORUNACAK”

Hayvan haklarına ilişkin birçok düzenlemeyi içeren kanunun TBMM Genel Kurul’unda yasalaşması teklifi için geri sayımın başladığını da belirten Gültak, “Yasa ile birlikte hayvanların hakları korunacak” dedi.