Apartman dairesinde 10 kaçak göçmen yakalandı
Apartman dairesinde 10 kaçak göçmen yakalandı
İçeriği Görüntüle

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yaş sebze ve meyve piyasasında fiyatları manipüle ederek haksız kazanç sağladığı iddia edilen büyük dağıtıcı firmalara yönelik geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında 22 ilde 109 iş yeri ve ikamette eş zamanlı arama gerçekleştirilirken, 41 şüpheli yönetici hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

Mersin’de eş zamanlı baskınlar

Soruşturmanın Mersin ayağında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın yanı sıra iş insanları Mehmet U., Ferhat G., Murat A. ve Hüseyin A.’nın da soruşturma çerçevesinde gözaltına alındığı öğrenildi. Emniyet güçlerince şüphelilerin adreslerinde aramalar gerçekleştirildiği ve dijital materyallere incelemek üzere el konulduğu kaydedildi.

Tahkikat devam ediyor

Yaş sebze ve meyve tedarik zincirinde fiyat manipülasyonu ve haksız kazanç iddiaları odağında sürdürülen adli tahkikat kapsamında, gözaltına alınan isimlerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Konuya ilişkin adli makamlardan detaylı resmi açıklamanın önümüzdeki saatlerde yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi