Emma Meesseman’ın basketiyle başlayan ve karşılıklı sayılarla devam maçın ilk 5 dakikası 6-5 Fenerbahçe Opet üstünlüğüyle geçildi. Sarı- lacivertli ekip Meessaman’ın etkili oyunuyla ilk periyodu da 17-16 önde tamamladı. 2’inci periyotta da rakibine kolay sayı üretme şansı tanımayan ve hücumda özellikle pota altını iyi kullanan Fenerbahçe Opet soyunma odasına 37-32 önde gitti.

2’nci yarıya Allemand’ın art arda iki 3 sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Opet 3’üncü periyodun bitimine 7.26 kala Meesseman’ın sayısıyla farkı çift hanelere çıkardı: 34-45. Bu dakika sonra sarı-kırmızılı takımın farkı azaltma çabaları sonuç vermedi ve 3’üncü çeyrek de 51-45 Fenerbahçe Opet lehine sona erdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan son çeyrekte savunmayı sertleştiren Galatasaray Çağdaş Faktoring farkı 4 sayıya kadar düşürmeyi başardı: 49- 53. Bu dakikadan sonra Stewart’la bulduğu üç sayılık atışın hemen ardından bir de top çalarak sayı üreten Fenerbahçe Opet bir anda farkı 9 sayıya çıkardı: 49-58. Maçın bitimine 5.07 kala Allemand’la 3 sayılık bir de basket bulan Fenerbahçe Opet farkı yeniden çift hanelere çıkardı: 49-61. Bu dakikadan sonra 2’nci teknik faulünü alan Galatasaray Çağdaş Faktoring Başantrenörü Fırat Okul soyunma odasına gitti. Maçın sonunda rakibine farkı eritme şansı tanımayan Fenerbahçe Opet maçtan 68-55 galip ayrıldı ve şampiyon oldu.

Meesseman tarihe geçti

EuroLeague Women’da Türk derbisine sahne olan maçta Fenerbahçe Beko adına 20 sayı üreterek maçın en skorer ismi olan Emma Meesseman 7 şampiyonlukla EuroLeague’de en çok şampiyonluk yaşayan kadın basketbolcu oldu.

Derbiye gitmek isteyen Fenerbahçe taraftarlarına uyarı
Derbiye gitmek isteyen Fenerbahçe taraftarlarına uyarı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: DHA