Alınan bilgiye göre, 48 yaşındaki Nurgül Can Avgadı yaylasından Erdemli ilçesine gitmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüse bindi. İlçeye yaklaşık 10 kilometre kala kalbinden rahatsızlanan Can, fenalaştı. Bu sırada araçta bulunan emekli hemşire Sevim Özbay'da, Can'a müdahale etti. Özbay, otobüs şoförüne de Can'ın acil hastaneye gitmesi gerektiğini belirtti. Otobüs şoförü Adnan Çaylar'da zaman kaybı olmaması için ambulansı beklemek yerine ilgili amirlerine durumu bildirerek Erdemli Devlet Hastanesi Acil Servisine gitti. Burada bekleyen sağlık ekipleri tarafından acil servise alınan Can, tedavi altına alındı. Daha önce kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü öğrenilen Can'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Emekli ebe olduğunu beliren Sevim Özbey, "Yolcu rahatsızlanınca hemen yardıma koşmak istedim. Onu o şekilde bırakamazdım. Elimden geldiği kadar yardım ettim. Hastaneye yetiştirdik" dedi.
Yaşananları anlatan otobüs şoförü Adnan Çaylar da, "Avgadı-Erdemli seferini yaparken bir yolcunun fenalaştığını gördük. Aracımızda bulunan bir emekli hemşire müdahale etti ve hastaneye hemen gitmesi gerektiğini söyledi. Ambulansın gelmesi zaman alacağı için amirlerimi aradım ve hastaneye götürmek istediğimi söyledim. Diğer yolcularımızın da canını tehlikeye atmadan acile götürdük. Gerekli müdahaleyi yaptılar. Biz insanlık görevimizi yaptık" diye konuştu.
Fenalaşan kadına ilk müdahaleyi emekli hemşire yaptı, otobüs hastaneye yetişirdi
Fenalaşan kadına ilk müdahaleyi emekli hemşire yaptı, otobüs hastaneye yetişirdi
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
3 Kasım 2025 Altın Fiyatları: Gram, Çeyrek, Cumhuriyet Altını Ne Kadar Oldu?
Kamu Bankalarından 500 Bin TL’ye Kadar Borç Kapatma Kredisi: Vatandaşa Büyük Finansal Destek
İslam Memiş gram altının 8 bin 888 TL olacağı tarihi açıkladı
Şener Şen isyan etti: Yakında öldüm ondan haberiniz var mı?
Türkiye'de vakalar son 5 yılda arttı! Öksürükle başlıyor, fark edilmezse ölüme götürüyor




