Olay, dün saat 18.00 sıralarında Güvenlik Mahallesi 251. Sokak’taki 5 katlı bir apartmanda yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 48 yaşındaki Bahadır T., eşinin kendisi hakkında aldığı uzaklaştırma kararının ardından öfkesine hâkim olamayarak apartmanın çatısına çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

A W500586 03

Mahalle Ayakta, İtfaiye Koşturdu

Olası bir atlama ya da düşme ihtimaline karşı itfaiye ekipleri, apartman girişine hava yastığı açtı. Ancak Bahadır T.’nin çatının farklı köşelerine geçmesi üzerine ekipler, şişme yatağı sürekli olarak bir noktadan diğerine taşıyarak adeta Bahadır T. ile “köşe kapmaca” oynadı. Polis, olaya müdahale etmeden önce çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Olay yerine gelen müzakereci polis memuru, Bahadır T.’yi yaklaşık 2,5 saat boyunca ikna etmeye çalıştı. Bu süreçte çatının korkuluklarına çıkan ve zaman zaman kendini sarkıtarak tehlikeli hareketler yapan adam, çevredeki vatandaşlar tarafından endişeyle izlendi.

A W500586 07

Adana Sarıçam'da Orman Yangını Korkuttu
Adana Sarıçam'da Orman Yangını Korkuttu
İçeriği Görüntüle

İkna Edildi, Polis Merkezine Götürüldü

Mahalle sakinlerinin meraklı bakışları arasında süren gerilimli bekleyiş, müzakereci polisin ikna çabalarının sonuç vermesiyle sona erdi. Bahadır T., ikna edilerek çatıdan indirildi ve ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Yetkililer, psikolojik sorunları olduğu değerlendirilen Bahadır T. hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

A W500586 13

Toplum Psikolojisi ve Aile İçi Gerilimler Gündemde

Antalya’daki bu olay, son dönemde artan aile içi anlaşmazlıklar ve psikolojik krizlerin toplum sağlığı üzerindeki etkilerini bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, benzer durumların yaşanmaması için psikolojik destek ve sosyal hizmet mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: İHA