Ordu İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Ordu Şubesi Kadın Kolları’nın koordinesinde Altınordu ilçesinde bir düğün salonunda Down sendromlu Aslı Kıyak, Esma Güdük, Kübra Altınbaş, İlknur Berber, Halenur Yarar, İremgül Olgun ve Güzide Kırcan için ‘temsili düğün’ töreni düzenlendi. Genç kızlar gelinlik giyerken, temsili düğün için orkestra ve fotoğrafçı da tutuldu. Down sendromlu gelinlerin yanı sıra ailelerinin de katıldığı düğünde davetliler müzik eşliğinde pistte oynayıp, dans ederek doyasıya eğlendi.

Down sendromlu genç kızların gelinlik giyme hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ordu Müftülüğü İl Engelli Koordinatörü Yekta Köse, “Aileler, Down sendromlu kardeşlerimizin gelin olma arzularını bizlere ilettiler. Bizler de durumu il müftümüze ilettik. İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ordu Şubesi Kadın Kolları’nın aracılığıyla böyle bir organizasyon yaptık. Burada 7 gelinimiz var. Bu akşam onların sevincine ortak olduk. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

GELİNLİK GİYME HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Engelli Vatandaşlarımızın Sorunlarını Çözüme Ulaştırmak Birincil Önceliğimizdir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Engelli Vatandaşlarımızın Sorunlarını Çözüme Ulaştırmak Birincil Önceliğimizdir"
İçeriği Görüntüle

Gelinlik giydiği ve hayali gerçek olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Down sendromlu Aslı Kıyak (20), “Herkese çok teşekkür ederim, sağ olsunlar. Bu geceyi çok sevdim. Başka bir hayalim de polis olmak” dedi.

En büyük hayalinin gelinlik giymek olduğunu vurgulayan Down sendromlu Esma Güdük (24) ise “Bugün hayalim gerçek oldu, çok mutluyum. İyi ki varlar, herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: DHA