Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirdiği 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan davada, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 12 kişi yargılanıyor. Ancak dava süreci, mahkemeler arasındaki görev tartışmaları nedeniyle ilerleyemiyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, 3 Haziran'da tamamlanmıştı. İddianamede, Siyasi Partiler Kanunu’nun 112. maddesi uyarınca "oylamaya hile karıştırma" suçlamasıyla İmamoğlu da dahil 12 kişi hakkında 3 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep edilmişti.

İddianame, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. Ancak mahkeme, suçlamaların niteliğinin ağır ceza mahkemesini ilgilendirdiğini belirterek dosyayı Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Başsavcılık ise bu karara itiraz etti. İtiraz üzerine, 3. Ağır Ceza Mahkemesi 30 Haziran 2025’te görevsizlik kararını kaldırdı.

Buna rağmen Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, dosyayı bir kez daha inceledi ve yeniden "görevsizlik" kararı vererek görev çatışmasının çözülmesi amacıyla dosyayı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 5. Ceza Dairesi’ne gönderdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı Bahçelievler’e Taşındı
CHP İstanbul İl Başkanlığı Bahçelievler’e Taşındı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi