Hem ülkenin hem de Mersin’in hak ettiği şekilde yönetilmediğini savunan Kocamaz, özellikle Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ve su politikalarını hedef aldı.

Kocamaz, vatandaşın alım gücünün tükenme noktasına geldiğini belirterek genel ekonomik tabloyu şu sözlerle eleştirdi:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 2025 yılında 81 ildeki kuruluşlara 7 bin 624 denetim
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 2025 yılında 81 ildeki kuruluşlara 7 bin 624 denetim
İçeriği Görüntüle

Altın, gümüş ve döviz fiyatlarındaki yükselişin çarşı pazardaki yangını körüklediğini, maaş zamlarının ise dertlere çare olmadığını belirtti.

İktidarın Suriye’deki gelişmeleri "iç siyasete malzeme yaptığını" iddia eden Kocamaz, YPG/SDG’nin çekilmesini iktidarın başarısıymış gibi yansıtılmasını "algı operasyonu" olarak nitelendirdi. TBMM'de kurulan komisyonları ise "korsan" olarak tanımlayarak terörle mücadelede yanlış adımlar atıldığını savundu.

Mersin’de "Kerbela" Benzetmesi ve Trafik Çilesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarından duyulan memnuniyetsizliğin arttığını dile getiren Kocamaz, yerel sorunları iki ana başlıkta topladı:

Su Kesintileri: Mersin merkezde günlerce süren su kesintilerini sert bir dille eleştiren Kocamaz, vatandaşların şehre "Kerbela’yı yaşattıklarını" ifade ettiklerini söyledi.

2014-2019 döneminde hazırlattıkları Ulaşım Master Planı'nın rafa kaldırıldığını belirten Kocamaz, bugün yaşanan trafiğin temel sebebinin planlanan 22 adet katlı kavşağın yapılmaması olduğunu savundu.

Metro İhalesi Eleştirisi: "İş Bilmezlik Mersin'i Zarara Uğrattı"

Kocamaz, Mersin Metro projesinde yaşanan süreci "garabet" olarak tanımlayarak şu iddialarda bulundu:

Projenin Bakanlık onayı ve ÇED raporu olmadan ihaleye çıktığını, ardından işin Bakanlık tarafından durdurulduğunu hatırlattı.

Başkan Vahap Seçer’in mutfaktaki deneyimli bürokratları görevden alıp, metro konusunda birikimi olmayan kişileri getirmesinin Mersin’i büyük bir maddi zarara ve zaman kaybına uğrattığını savundu.

Kaynak: Haber Merkezi