Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te meydana gelen bombalı terör saldırısının 10. yılı dolayısıyla kentte “Anma ve Adalet Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Etkinliğe DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Yürüyüş, Ulus Metro İstasyonu önünden başladı. Katılımcılar sırasıyla Ankara Garı’na ve ardından Ankara Adliyesi’ne yürüyerek hayatını kaybedenleri andı. Yürüyüşün sonunda konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, geçmişte yaşanan katliamlarla ilgili hesap verilmediğini vurguladı.
Bakırhan, “Dünyanın neresinde böyle bir katliam işlenseydi, muhtemelen bir bürokrat istifa ederdi. O dönem görev yürüten yetkili bakan ya da herhangi bir yönetici istifa ederdi, hesap verirdir, özür dilerdi. Ancak maalesef ülkemizde gar ve benzeri katliamlarda bugüne kadar ihmali olan, yol veren, bu tür katliamların olmasını direkt ya da dolaylı olarak sağlayanlar ne bir özeleştiri verdiler ne yargılandılar ne de hesap verdiler. Çok iyi bilsinler, bir gün barış ve demokrasiye ulaştığımızda başta gar katliamı olmak üzere Türkiye'de işlenen bu ve benzeri katliamlarda sadece tetiği çekenler değil, onların arkasında duran, yol açan, Antep'ten Ankara'ya kadar elini kolunu sağlayarak gelmesini sağlayanlar kesinlikle yargılanacaklardır” dedi.
Bakırhan, DEM Parti’nin Meclis’te konuyla ilgili birçok kez araştırma ve soru önergeleri sunduğunu da hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Bu ve benzeri katliamların bir daha Türkiye topraklarında olmaması için elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyacağız. Barış sevdalısı çocuklarını ve kardeşlerini unutmayan, 10 yıldır onların mücadelesini yürüten ailelerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Onlarla dayanışma içerisinde olacağımızı ifade ediyorum. 10 yıldır bu davayı Türkiye'nin gündeminde tutan, vazgeçmeyen dernek yöneticilerine ve onların mücadelelerine de bir kez daha teşekkürlerimi iletmek istiyorum.”