Bir zamanlar gazino sahnelerinin aranan isimlerinden birisi olan ve yaşamını Mersin’de sürdüren darbuka sanatçısı ve şair Haşim Üçyıldız, eski dostu Ahmet Selçuk İlkan’ın kente geleceğini öğrenince hemen harekete geçti. Yaşamının henüz baharında vahşi bir cinayete kurban giden ve kadına şiddetin sembolü haline gelen Özgecan Aslan’ın anısına düzenlenecek konser öncesi görüşebilmek amacıyla geceyi organize eden Kedi Organziasyon ile irtibata geçti. Konser günü yaklaşınca kalbi bu heyecana dayanamayan Haşim Üçyıldız kalp spazmı geçirince acilen hastaneye kaldırıldı ve anjiyo yapılarak damarına stent takıldı. Kalp spazmının da durduramadığı Üçyıldız, ünlü sanatçı ve şari Ahmet Selçuk İlkan ile bir otelin lobisinde bir araya geldi.

Albümlerde yer aşan eski fotoğraflara bakarak, eski günleri ve eski dostları anan iki dost, birlikte yaşadıkları anıları da paylaştı, yaşamını yitiren dostları için de rahmet diledi.

Haşim Üçyıldıza’a sağlık dolu yıllar dileyen İlkan, “O yıllar mucize yıllar bir daha gelmez ne sanatçılar eski sanatçılar ne mekanlar eskisi gibi sanatçıları görmek bile zor şimdi. Hatıra defteri gibi Haşim abimiz. O yıllar çok tarihi yıllardı. Nefes aldığımız müddetçe sağlıklı olmaya ve güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz. Yoğun bir süreç var ve yorulmadan çalışmaktan başka şansımız yok” dedi.

Berber arkadaşı Bülent Özcan’ın da katıldığı ziyarette İlkan, gençlik yıllarında Adana’da ağabeylerinin berber dükkanında çalıştığına dair anılarından söz etti. İlkan, daha sonra Almanya’ya giden ağabeyinin Türklere ait ilk berber dükkanını açtığı bilgisini de verdi.

Özgecan’ın anısı kız çocuklarına umut oldu
Özgecan’ın anısı kız çocuklarına umut oldu
İçeriği Görüntüle

Hasimm

Kaynak: Hülya Uygur