Arabesk müziğin sevilen sesi, sahne adıyla ‘Güllü’ olarak tanınan Gül Tut, Yalova’nın Çınarcık ilçesindeki evinin 6’ncı katından düşerek hayatını kaybetti. Ölüm haberini sanatçının oğlu Tuğberk Yavuz sosyal medya hesabından duyurdu. Yavuz paylaşımında, “Üzücü bir haber paylaşmak üzere bu mesajı yayınlıyorum. Sosyal medyada yayınlanan intihar haberleri asılsızdır. Güllü’yü bu gece yaşanan elim bir kaza sonucu kaybetmiş bulunmaktayız. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.
Savcılık İncelemesi Ve Resmi Açıklama
Olay yerine gelen ekiplerin incelemesinin ardından Güllü’nün cenazesi Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Çınarcık Emniyet Müdürlüğü ve Yalova Valiliği ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“26.09.2025 günü saat 01.28 sıralarında, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne Harmanlar Mahallesi Vali Akı Caddesi üzerinde ‘Yüksekten Düşme’ ihbarı yapılması üzerine olay yerine intikal edilmiştir. Sanatçı Güllü olarak bilinen Gül Tut’un, kızı ve kızının arkadaşıyla evinde eğlendiği sırada camdan düştüğü, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır.”
Düşmeden Önceki Son Anları
Sanatçının düşmeden önce ev içinde çekilen son görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde Güllü’nün pencereden düşmeden önceki hali, ardından kızı ve arkadaşının panikle daireden çıkışları yer aldı. Olaydan sadece iki gün önce evine akıllı kilit taktıran sanatçının sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Artık kendimi çok daha güvenli hissediyorum. Sevgili Furkan kardeşim geldi. Bana şifreli kapı yaptı. Şifre olmadan kimse giremez” dediği görüldü. Ayrıca soruşturma dosyasında, olaydan hemen önce Güllü’nün kızı Tuyan Ülkem ile arkadaşının apartmana giriş görüntüleri de bulundu.
Kızı Tuyan’dan İfade
Güllü’nün cenazesi otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alınarak İstanbul Tuzla’ya götürüldü. Olay sonrası savcılıkta ifade veren Tuyan Ülkem, “Annem, Roman havası eşliğinde oynuyordu. Alkollü olduğu için bir anda dengesini kaybedip, evimizin açık olan camından aşağıya düşerek öldü. Kendisini itme kesinlikle söz konusu değil” sözleriyle kazanın nasıl gerçekleştiğini anlattı.