Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Yakaköy Mahallesi'nde düğünlerin vazgeçilmez gelenekleri yaşatılmaya devam ediliyor. Özel olarak yetiştirilen atlarla kız evine gelen erkek tarafı burada oyunlar oynayarak gelini evden alıp, nikahın kıyılacağı alana geçiliyor. Ata binen gelin nikahın kıyılacağı alanda indikten sonra oyunlar oynanmaya da devam ediliyor.
Mahallede İlayda-Mehmet Can çiftçinin düğünleri de atlı gelenekle beraber bir hayli ilginç görüntülere sahne oldu. Gelin alma geleneğinin sona ermesinin ardından at sahibi Mustafa Yalvaç, atından inerek karşılıklı harmandalı oynadı. Çeşitli örtülerle süslenen atın sahibi Mustafa Yalvaç karşısında sergilediği oyun figürleri izleyenleri hayretler içerisinde bıraktı. Büyük bir ilgiyle izlenen oyunun ardından Mustafa Yalvaç, sıcaklayan atını suyla serinletmeyi de ihmal etmedi.
Atına çocuk gibi baktığını söyleyen Yalvaç, "Atıma çocuk gibi davranıp severim, ona şeker veririm tımarını ederim. Hayvanı Akhisar'dan yeni aldım. Babadan geliyor bu meslek. 30 yıldır bu mesleğin içerisindeyim. Düğünlere, gelin almalarına, cirit şenliklerine gidiyorum. Her hayvan öğrenmez bunu" dedi.
Sahibiyle karşılıklı harmandalı oynayan at şaşkınlığa neden oldu
Sahibiyle karşılıklı harmandalı oynayan at şaşkınlığa neden oldu
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler

12 Eylül 2025 Altın Fiyatları: Gram, Çeyrek, Cumhuriyet Altını Ne Kadar Oldu?

SGK uzmanı resmen açıkladı: Emeklinin alacağı en düşük maaş artık bu olacak

1 milyon lira konut kredisinin toplam geri ödemesi açıklandı

Mersin'de 2 milyon liraya dubleks satılacak: Birikimi olanlara büyük fırsat

Mersin'in gözde yerinde 1 dönüme yakın bahçe bu rakama satılacak

Çalışanlar iki emekli maaşı birden alacaklar: Bu başvuruyu yapmaları gerek