2025 Eylül ayında Mersin’de yaşayan vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan şüpheliler, kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiği tehdidiyle korku yaratıp maddi kazanç sağlamaya çalıştı. Yapılan araştırmalar sonucunda, bu organize dolandırıcılık olaylarının failleri olduğu belirlenen M.B. (39), Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla suçüstü yakalandı.
Operasyon kapsamında M.B. ile bağlantılı olan M.Y.A. (25), C.S. (21) ve F.O. (27) de gözaltına alındı. Şüphelilerin üst ve ev aramalarında, mağdurlardan alınan ziynet eşyaları ve paralar ele geçirildi. Bu sayede 260 gram altın, 31.200 dolar ve 5.000 TL, hak sahiplerine iade edilerek mağduriyetler giderildi.
Yakalanan şüpheliler adli makamlara sevk edildi. M.Y.A. (25) adli kontrol altına alınırken, M.B. (39), C.S. (21) ve F.O. (27) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca M.B.’nin daha önce aynı yöntemle karıştığı 6 faili meçhul dosya da çözülmüş oldu.
Emniyet yetkilileri, “Mersin Emniyeti olarak, vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit eden her türlü suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor” açıklamasında bulundu.