Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 181. yıl dönümü ve Polis Haftası münasebetiyle, Mersin’in Anamur ilçesinde anlamlı bir program gerçekleştirildi. Anamur İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Mevlid-i Şerif programı, Cuma namazı öncesinde Otogar Camii’nde icra edildi. Programa; Anamur Kaymakamı Kemal Duru, Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, Garnizon Komutanı Albay Serhan Güngör, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Özdoğan, İdris Doğanay, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan ile kurum amirleri katıldı.Ayrıca sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, yerel basın mensupları ve çok sayıda vatandaş programda yer aldı.

Kur’an tilaveti ve mevlid-i şerif okundu
Program, Merkez Camii İmam Hatibi Mâlik Semerci’nin Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başladı. Ardından Tekeliler Camii İmam Hatibi İbrahim Sağır tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Cuma namazı öncesinde cemaatin yoğun katılım sağladığı programa dualarla eşlik edildi.
Şehitler için dua edildi, ikram yapıldı
Programın sonunda İlçe Vaizi Muhammet Yasir Çolak tarafından dua yapıldı. Duada, başta aziz şehitler olmak üzere hayatını kaybeden tüm Emniyet mensuplarına rahmet, görevleri başındaki emniyet mensuplarına ve ailelerine sağlık ve afiyet niyazında bulunuldu.
Cuma namazının ardından, Polis Teşkilatı tarafından katılımcılara çeşitli ikramlar sunuldu. Program, birlik, beraberlik ve vefa duygularının pekişmesiyle sona erdi.
Müftülük heyetinden emniyete tebrik ziyareti
Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, İlçe Müftülüğü tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğüne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi. İlçe Müftüsü Mehmet Fidan öncülüğündeki heyet, İlçe Emniyet Müdürü Doğanay’ı makamında ziyaret ederek Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünü kutladı. Heyette İlçe Vaizi Muhammet Yasir Çolak, Gençlik Koordinatörü İbrahim Sağır ve İmam-Hatip Yaşar Tufan yer aldı.
Fedakar çalışmalar takdirle karşılandı
Ziyarette, Türk Polis Teşkilatı’nın toplumun huzur ve güvenliği adına üstlendiği hayati rol vurgulandı. Emniyet mensuplarının vatan sathında gece gündüz demeden yürüttüğü fedakâr çalışmaların her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade eden Müftü Mehmet Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Doğanay nezdinde tüm emniyet personelinin Polis Haftası’nı tebrik etti.
Huzur ve güvenlik için ortak temenniler
Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, toplumun huzuru için yürütülen hizmetlerin önemi üzerinde duruldu. İlçe Müftülüğü heyeti, emniyet teşkilatına zorlu görevlerinde başarı ve kolaylıklar temennisinde bulundu. İlçe Emniyet Müdürü Doğanay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek müftülük heyetine teşekkürlerini iletti. Ziyaret, iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.




