Erdemli'nin Esenpınar ile Silifke’ye bağlı Sömek mahallesinde ise ağaçlardaki cevizlerin rüzgar nedeniyle yere döküldüğü, bazı meyve bahçelerinde maddi zararın oluştuğu bildirildi. Üreticiler rüzgarın aniden etkili olduğunu ve bu denli şiddetli bir hasarı beklemediklerini ifade etti.
Üretici: "Serayı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz"
Güneyli Mahallesi’nde seracılıkla uğraşan Hasan Kılbaş, “Yaklaşık bir haftadır esen fırtına seramızı aldı, bazı yerlerini yıktı. Şimdi tekrar ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Uyarı vardı ama bu kadarını beklemiyorduk. Naylonları bir anda söktü götürdü” sözleriyle yaşadıkları mağduriyeti anlattı.
Hasar gören bir diğer üretici Üzeyir Kılbaş ise, “Fırtına geldi, üstteki plastiği parçaladı, demirleri söktü. Sağ olsun Erdemli Belediyesi ekipleri geldi, yardım ettiler. Seramızı onarıyoruz. Belediye Başkanımız Mustafa Kara’ya teşekkür ederiz” diyerek destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Harfilli'de meyve ağaçları zarar gördü
Harfilli Mahallesi’nden Mustafa Keş, yaşanan zararı şöyle anlattı: “Meyve ağaçlarımızda ciddi zarar oluştu. Cevizler, elmalar döküldü. Elektrik kesintileri yaşandı. Maddi kaybımız büyük.” Erdemli Belediyesi, özellikle yüksek rakımlı bölgelerde zarar gören seraların tamir edilmesi ve üreticilerin mağduriyetinin azaltılması amacıyla tarım ekiplerini bölgeye sevk etti. Onarım çalışmalarının birkaç gün içinde tamamlanması bekleniyor.
Meteoroloji yetkilileri ise Toroslar’ın eteklerinde yer alan mahallelerde rüzgarın zaman zaman etkisini sürdüreceğini, üreticilerin dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.