Mersin Milletvekili Kocamaz, yapılan düzenlemelerin toplumdaki adalet duygusunu zedelediğini belirterek mevcut olan duruma tepki gösterdi. Vatandaşın ekmeğinden ve suyundan bile vergi alındığını, ancak değerli taşlardan vergi alınmadığının altını çizen Kocamaz, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Kocamaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı "Dün akşam hiç kimsenin içine sinmese de, yeni vergiler içeren torba kanunla ilgili görüşmeler TBMM’de tamamlandı ve kabul edildi. İçine sinmese de dedim, zira yürütülmesi ve yürürlüğe girmesi ile ilgili iki maddede dahil 19 maddeden oluşan kanun teklifinin 5 maddesi görüşülmeden geri çekildi. Özellikle lüks takı ve değerli taşlara getirilmesi düşünülen yüzde 20 vergi geri çekildi. Düşünün, gariban vatandaşın günlük ihtiyacı olan ekmekten, sudan bile vergi alan hükümet, pırlanta ve değerli taşlardan alınacak vergi konusunda lobi baskısına dayanamayıp geri adım atmaya mecbur kaldı" dedi.
"Kanun teklifinin üçte birini geri çekmek zorunda kalan bir hükümet, bu ülkeyi yönetiyor"
Açıklamalarında 24. Yılında olmasına rağmen acemiliklerini üzerinden atmayan iktidarı da eleştiren Kocamaz “Diğer yandan, 24 yıldır iktidarda olmalarına rağmen acemice ve alelacele hazırlayarak getirdikleri kanun teklifinin üçte birini geri çekmek zorunda kalan bir hükümet bu Ülkeyi yönetiyor. Sadece bu durum bile Türkiye’nin nasıl yönetildiğinin basit bir göstergesi. Allah’ım Milletimize basiret versin. Versin de, Ülkemizi, iktidarlarının 24. yılında hala acemiliklerini üzerinden atamamış, hala ülkeyi akılla değil de el yordamıyla yönetmeye çalışan bu iktidardan kurtarsın İnşallah" sözlerine yer verdi.
Kocamaz “Bugün rotamız Tokat. Bilindiği gibi 7 Haziranda yeniden belde statüsü kazanan 5 yerde Belediye Başkanlığı seçimi var. Bunlardan 3 tanesi Tokat ilimizde. Bu konuda Tokat’taki İl ve İlçe Teşkilatlarımızla buluşmak, istişareler yapmak, görüşmelerde bulunmak üzere Tokat yollarındayız. Rabbim yolumuzu ve bahtımızı açık etsin” ifadelerini kullandı.




