Mersin Büyükşehir Belediyesi, her kandilde olduğu gibi Berat Kandili’nde vatandaşlara kandil simidi ikramında bulundu. 13 ilçede, 33’ü cami olmak üzere 37 farklı noktada dağıtım yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 15 bin kandil simidini vatandaşlarla buluşturdu. Büyükşehir ekiplerinin her sene geleneksel olarak özenli paketlerde dağıttığı kandil simitleri merkez ilçeler başta olmak üzere; Tarsus, Erdemli, Silifke, Çamlıyayla, Gülnar, Mut, Aydıncık, Anamur ve Bozyazı’da dağıtıldı.
Ekipler Kandil Simidi Dağıttı
Kent genelinde eş zamanlı dağıtım yapan ekipler 33 caminin yanı sıra Forum AVM, Yoğurt Pazarı, Karayolları Kavşağı ve Mezitli Bankalar Caddesi gibi, vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktalarda dağıtım gerçekleştirdi. ‘Hayırla, Huzurla, Memnuniyetle” dilekleriyle vatandaşların Berat Kandili’ni kutlayan Büyükşehir ekipleri, kent genelinde 15 bin kandil simidi dağıttı. Büyükşehir Belediyesi, özel gün ve gecelerde gerçekleştirdiği bu tür etkinliklerle toplumsal birlik ve beraberliği pekiştirmeye, vatandaşların manevi değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor. Ekipler vatandaşların kandilini kutlayarak kandil simitlerini dağıtırken, vatandaşlar da her kandil olduğu gibi bu kandilde de kendilerini unutmayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ileterek, simit dağıtımı yapılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kentin en kalabalık noktalarından birisi olan Yoğurt Pazarı’nda yapılan dağıtıma katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan Ece Yılmaz, kandil simidi dağıtımı hakkında bilgi vererek, “Büyükşehir Belediyesi olarak mübarek Berat Kandili’nde vatandaşlarımızın manevi duygularına ortak olmak ve bu özel geceyi daha anlamlı kılmak amacıyla, 13 ilçemizde toplam 15 bin adet kandil simidi dağıtımı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgi ve memnuniyetle karşılandı” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak Berat Kandili’nin manevi duygusuna ortak olduklarını dile getiren Yılmaz, “Bu anlamlı gecede vatandaşlarımızın dualarına ortak olmak, kandilin bereketini ve paylaşmanın güzelliğini hep birlikte yaşamak, bizler için büyük bir mutluluk oldu. Berat Kandili’nin tüm Mersin halkına ve ülkemize sağlık, huzur ve hayırlar getirmesini temenni ediyoruz” sözlerini kaydetti.
“Kandil simitleri şifa gibi geldi"
Büyükşehir’in hizmetlerinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Fatma Akcan Şahin, “Kandil simitleri şifa gibi geldi. Teşekkür ediyoruz. Başkanımız Vahap Seçer her zaman hastanın, yaşlının, öğrencinin yanında. Sevgilerimizi ve selamlarımızı gönderiyoruz. Belediyemiz çok güzel çalışıyor” dedi. Büyükşehir’in özel günleri unutmamasının önemine değinen Osman Gül, “Bunun düşünülmesi bile insanlar için güzellik ve mutluluktur. İslam aleminin Berat Kandili’nin kutlu olması yürekten gelen arzumuzdur” sözlerini kaydetti. Her kesime götürülen tüm hizmetlerin çok değerli olduğunu ifade eden Güldane Güvenç de, “Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerinden çok memnunuz. Eminim Ramazan Ayı’nda da hizmetlere devam edilecektir. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.




