Memur-Sen Antalya Temsilciliği, kamu işveren heyetinin sunduğu ikinci zam teklifini protesto etmek amacıyla Kapalı Yol Havuzbaşı'nda çadır kurarak eylem yaptı. Çadırla yapılan protestoya, Memur-Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri ve üyeleri katıldı. Memur-Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, yaptığı açıklamada, ikinci teklifin de ilk teklif gibi gelir adaletini sağlamadığını ve alım gücünü korumadığını belirterek, eylem sürecini başlattıklarını ifade etti. Miran, önümüzdeki Pazartesi günü Ankara'da büyük katılımlı bir miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Taban Aylığa 1000 TL Artış Teklifi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’ın, kamudaki yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon emekli memuru kapsayan Toplu Sözleşme görüşmesinin ardından Memur-Sen tüm Türkiye’de eylem kararı aldı. Kamu işveren heyeti, ilk teklifinde 2026’nın ilk altı ayı için yüzde 10, ikinci altı ayı için yüzde 6, 2027’nin ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yüzde 4 zam önerdi. İkinci teklifte ise sadece memurların taban aylığına 1.000 TL artış sunuldu.

Memura 2026 Zammı Geldi! Memurların Fazla Mesai Ücreti Ne Kadar Oldu?
Memura 2026 Zammı Geldi! Memurların Fazla Mesai Ücreti Ne Kadar Oldu?
İçeriği Görüntüle

A W518971 01

Çadır Eylemi ve Protesto

Memur-Sen Genel Merkezi’nin talimatıyla başlatılan bu eylem, Antalya'da Kapalı Yol Havuzbaşı’nda çadır kurularak protesto edildi. Çadırlı eyleme katılan Miran, kamu işveren heyetinin ikinci teklifinin de ilk teklifle benzer nitelikte olduğunu ve çalışanların ekonomik zorluklarını gidermediğini söyledi. Ayrıca, Miran, tüm Türkiye’de iş bırakma eylemleri ve mitinglerin yapılacağını duyurdu.

"Yeni Teklif Acilen Sunulmalı"

Miran, Konfederasyon Genel Yönetim Kurulu’nun 12.08.2025 tarihli kararına atıfta bulunarak, 81 ilde eylemler yapılacağını belirtti. Kamu görevlilerinin ekonomik kayıplarının telafisi için yeni bir teklifin derhal sunulması gerektiğini ifade eden Miran, mevcut enflasyon ortamında önerilen zamların yeterli olmadığını vurguladı. Ayrıca, kamu görevlilerinin mali, özlük ve sosyal haklarının korunması için Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada, "Kamu görevlilerinin refahını artırmayan, emekçiyi yok sayan bu teklifin revize edilmesi gerektiği" ifade edildi.

Talepler ve Beklentiler

Memur-Sen, 2026 yılı için taban aylığa 10.000 TL zam yapılmasını ve yüzde 10 refah payı ile ilk altı ayda yüzde 25 zam talep ediyor. 2027 yılı içinse 7.500 TL taban aylık artışı ve yüzde 20 ile yüzde 15 oranında zam bekleniyor. Ayrıca, enflasyon farkının 2 puan artırımla ödenmesi talep edilmekte.

Kaynak: İHA