Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, 8 Mayıs'ta yaşanan silahlı saldırıda ücretli sınıf öğretmeni Abdurrahim Yılmaz hayatını kaybetti. Olay, İpek Mahallesi'ndeki 100. Yıl İlkokulu'nun arka bahçesinde meydana geldi. Yılmaz, okul çıkışında motosikletine binmeye çalışırken, kimliği henüz belirlenemeyen bir saldırgan tarafından tabancayla vuruldu.
Yılmaz, kurşunların isabet etmesi sonucu yere yığıldı ve saldırgan kaçtı. Olayın ardından bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Cenazesi, otopsi için Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü ve daha sonra ailesine teslim edilerek Kızıltepe ilçesinin Halkalı Mahallesi'nde toprağa verildi.
Saldırının ardından başlatılan soruşturmada, saldırıyı gerçekleştiren şüpheli İbrahim Ertaş, Nusaybin ilçesinde yakalandı. Yapılan incelemede, Ertaş'ın saldırıyı, 25 Mart 2022'de Kızıltepe'de yaşanan silahlı kavgada hayatını kaybeden yakınları Ferman ve Tuncay Ertaş'ın intikamını almak amacıyla gerçekleştirdiği iddia edildi. Olayla bağlantılı olarak Ertaş'ın kardeşi F.E. ve babası K.E. de gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Kızıltepe Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkeme, İbrahim Ertaş'ı 'kasten öldürme' suçundan tutuklayarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderdi. Ertaş'ın babası K.E. ve kardeşi F.E. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.