İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Arif, hükümet toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ın nükleer silah geliştirme çabalarından vazgeçmesi amacıyla İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile görüşmeye hazır olduğu yönündeki ifadelerini değerlendiren Arif, "İki insan karşılıklı olarak görüşebilir, ancak bugün için İran İslam Cumhuriyeti'nin böyle bir gündemi yok" dedi.
"Nükleer programımız sadece barışçıl amaçlar doğrultusunda uygulanmaktadır"
İran'ın nükleer silah üretmeye yakın olduğu iddialarına değinen Arif, İran'ın nükleer programının tamamen barışçıl olduğunu ve nükleer silah üretme hedefi bulunmadığını vurguladı. Arif, "Tüm ülkeler barışçıl nükleer faaliyet yürütebilmelidir. ABD Başkanı, İran'ın nükleer silaha sahip olmadığından emin olabilir. Nükleer programımız sadece barışçıl amaçlar doğrultusunda uygulanmaktadır. Bu konuda fetvamız da var ve bu fetvaya uymak zorundayız" ifadelerini kullandı.
İran'ın dış politika doktrininde nükleer silaha yer olmadığını bir kez daha yineleyen Arif, ülkesinin barışçıl nükleer programını sürdüreceğini ve bu konuda geri adım atmayacağını belirtti.
Trump'tan İran'a sert yaptırım
ABD Başkanı Donald Trump, dün İran'ın nükleer silaha sahip olmasını engellemek ve petrol ihracatını durdurmak amacıyla uyguladığı "maksimum baskı" politikasını yeniden hayata geçirecek kararnameye imza atmıştı. Kararnamenin İran'a yönelik çok sert yaptırımlar içerdiğini belirten Trump, İran'ın nükleer silah geliştirme çabalarından vazgeçmesini sağlamak amacıyla İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile görüşmeye hazır olduğunu ifade etmişti.
İran'dan Trump'ın görüşme sinyaline cevap: "Böyle bir gündemimiz yok"
İran'dan Trump'ın görüşme sinyaline cevap: "Böyle bir gündemimiz yok"
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler

12 Eylül 2025 Altın Fiyatları: Gram, Çeyrek, Cumhuriyet Altını Ne Kadar Oldu?

SGK uzmanı resmen açıkladı: Emeklinin alacağı en düşük maaş artık bu olacak

1 milyon lira konut kredisinin toplam geri ödemesi açıklandı

Mersin'de 2 milyon liraya dubleks satılacak: Birikimi olanlara büyük fırsat

Mersin'in gözde yerinde 1 dönüme yakın bahçe bu rakama satılacak

Çalışanlar iki emekli maaşı birden alacaklar: Bu başvuruyu yapmaları gerek