Adana Kültür Yolu Festivali coşkuyla sona erdi

Adana Kültür Yolu Festivali coşkuyla sona erdi cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, ilk durağı Adana’da dokuz gün süren sanat dolu etkinliklerin ardından sona erdi. Festivalin son gününde de kent genelinde gerçekleşen birbirinden renkli programlar, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.


Adana Müze Kompleksi’nde yer alan sergiler, festivalin kapanış gününde de ziyaretçilerin akınına uğradı. Tiyatrodan müziğe, söyleşilerden atölyelere kadar geniş bir yelpazeye yayılan etkinlikler, dokuz gün boyunca Adanalıların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Son günde sahnelenen gösteriler izleyenleri büyüledi. Gürcistan Hareket Tiyatrosu, William Shakespeare’in ölümsüz eseri Hamlet’i 01 Burda PGM’de farklı bir yorumla sahneye taşıdı. Van Devlet Tiyatrosu ise Gogol’un klasik eseri Müfettiş ile Adana Devlet Tiyatrosu DT Sahnesi’nde seyircilerin karşısına çıktı.

Adana Müze Kompleksi Meydanı’nda sahne alan Çokfonik Adana Çoksesli Korosu, “Çok Sesli Bir Kültür Yolculuğu” adlı konseriyle müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Adana İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşen söyleşide Prof. Dr. Sevil Atasoy, “Kusursuz Casus Yoktur” başlığı altında okurlarıyla buluştu.

Çırçır Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Oyun Yazarlığı Atölyesi”nde ise Prof. Semih Çelenk ve Duygu Kankaytsın, katılımcılarla birlikte tiyatro metinlerinin yaratım sürecine ışık tuttu.

Festivalde en çok çocuklar eğlendi

Festivalin en çok ilgi gören bölümlerinden biri “Çocuk Köyü” oldu. Merkez Park’ta kurulan alanda çocuklar için tiyatrolar, sahne gösterileri, atölyeler ve çeşitli oyun alanlarıyla dolu bir gün düzenlendi. Son gün etkinliklerinde “Pandomim” ve “İllüzyonist” gösterileri minik izleyicilere keyifli anlar yaşatırken, “Kavuklu Pişekar Orta Oyunu” ile geleneksel tiyatro sanatıyla tanıştılar.

Adana Müze Kompleksi'nde düzenlenen “Çocuklar için Kariyer: Arkeoloji ve Restorasyon” söyleşisi, küçük katılımcılara geçmişin izini sürme fırsatı sundu. Aynı komplekste yer alan Eğitim Atölyesi Bahçesi’nde gerçekleşen “Çocuklarla Anadolu Motifleri” etkinliği, çocuklara kültürel mirası renk ve desenlerle anlatırken, “Şeyma Mazlum ile Çömlek Atölyesi” minik elleri çamurla ve geleneksel sanatla buluşturdu.

Festival kapsamında ayrıca, 17. Adana Çocuk Kitap Kulübü buluşmasında Cemile Yıldırım ve Neslihan Kırılmaz’ın rehberliğinde “Benim Müzem” kitabı okundu. Adana Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Üç Kedi Bir Dilek” oyunu ise minik tiyatroseverlere neşeli anlar yaşattı.

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Adana ayağı, her yaştan katılımcıya hitap eden etkinlikleriyle kente dokuz gün boyunca kültür ve sanatın tüm renklerini taşıdı.