AKDENİZ’DEN 3 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM AKADEMİSİ PAKETİ

AKDENİZ’DEN 3 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM AKADEMİSİ PAKETİ cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlanan Akdenizli öğrenciler için ücretsiz eğitim hizmeti verilecek ‘Eğitim Akademisi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Üniversite sınavlarına hazırlanan 3 bin Akdenizli öğrenciye ‘Tam Öğrenme Modeli’ne uygun olarak hazırlanan Eğitim Akademisi paketi hediye edildi.


 

Haber – Uğur Özgür

 

“DENEME SINAVLARIYLA ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ DENEYEBİLECEK”

Gültak, Eğitim Akademisi projesinin çocuklar için önemli bir fırsat olacağının altını çizerek, “Bu proje önemli çünkü etüt merkezleri gibi birçok merkez kapalı ama burada çalışmak isteyen çocuklarımızın, kendine hedef koymuş diyen çocuklar için her türlü imkan burada var. Ders notları, sınavlar gibi her türlü imkan var. Denemeler yaparak öğrenciler kendini deneyebilecek. Türkiye’de, Mersin’de kaçıncı olabileceklerini ve performanslarını görebilecekler. Zaman zaman Akdeniz Belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürümüz burada yapacakları kontroller sonucunda velilere de ulaşabilecek. Birçok noktada otokontrolü olan bir sistem. İnanıyorum ki bu sistem üzerinden çocuklarımız derslere iyi çalışabilecekler. Diyeceksiniz ki bizim sadece lise sonlarımız yok orta son öğrencilerimiz de var. Onlar için de LGS’ye hazırlık noktasında 4 bin 500 tane hazırlık seti hazırlanmış. Bunlar da yakında dağıtılacak. Orta son öğrencilerimize de soru çözebilecekleri, ders notlarını kapsayan hazırlık setlerini bölgemizdeki tüm öğrencilere dağıtmış olacağız” diye konuştu.

 

“PROJE, ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISINA ODAKLANIYOR”

Akdeniz İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz’de eğitimin son derece ayrıcalıklı bir alan olduğunu vurgulayarak, “Tüm kurumlarımızla eğitime bir hassasiyet gösteriyoruz. Bu zamana kadar neredeyse tüm okullarımızın fiziki şartların iyileştirilmesi noktasında ciddi bir elden geçti. Bu proje öğrenci odaklı bir proje olmasından hepimizi heyecanlandırdı. Çünkü öğrencinin başarısını hedefleyen, başarısına odaklanmış bir proje. Bu sadece öğrenciye verilen dijital eğitim katkısı değil onun ötesinde birebir takip edilen, gerektiğinde başarı durumu öğrenciye ve veliye aktarılan, öğrenciyi kendi haline bırakan projelerden farklı. Adeta her eve bir okul, etüt merkezi kuruluyor bu proje ile. Bu fırsat çok iyi değerlendirilmeli. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanması açısından da çok önemli bir proje” diyerek konuşmasını sonlandırdı.