Mersin Büyükşehir Belediyesi, sağlık personelinin donanımını artırmak için uygulamalı eğitim programlarına devam ediyor. Bu kapsamda, temel yaşam desteği ve entübasyon eğitimiyle ekiplerin müdahale becerileri geliştirildi.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, ambulans ve evde sağlık ekiplerine yönelik "Temel Yaşam Desteği ve Entübasyon" eğitimi düzenledi. Katılımcılar, entübasyon tekniklerini vitrin mankenleri üzerinde uygulayarak teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı buldu.
Büyükşehir Belediyesi, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve sahadaki personelin donanımını güçlendirmek amacıyla düzenli olarak eğitim programları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, her hafta farklı konular ele alınarak sağlık ekiplerine hem teorik hem de uygulamalı eğitimler veriliyor.
Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat: "Personelimizin Acil durumlara hazırlıklı olmasını sağlıyoruz"
Eğitimi veren Büyükşehir Belediyesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat, sağlık personelinin sahada karşılaşabilecekleri vakalara hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. "Ekiplerimizin bilgilerini güncelleyerek hatırlamalarını sağlıyoruz. Bugün temel yaşam desteği ve entübasyon konusunda detaylı bilgiler aktararak uygulamalar gerçekleştirdik. Ayrıca farklı vakalar üzerinden senaryolar oluşturup, personelin karar alma ve müdahale becerilerini geliştirmeyi hedefledik" dedi.
Dr. Çat, eğitimin önemine dikkat çekerek, "Kalbi duran veya koma halinde olan bir hastaya yapılması gereken müdahaleleri anlattık. Defibrilasyon yöntemiyle hastanın kalp atımını geri döndürdüğümüzde, beyin ve diğer organların oksijensiz kalmaması için uygulanması gereken adımları açıkladık. Bu eğitimlerle vatandaşlarımızın hayatta kalmasını ve yaşam kalitesinin yükseltilmesini amaçlıyoruz" diye konuştu.
Sağlık personeline yıl boyunca sürekli eğitim
Büyükşehir Belediyesi, sağlık personelinin mesleki yeterliliklerini artırmak için düzenli eğitim programları yürütüyor. Daha önce ambulans personeline hasta taşıma teknikleri, hasta ve hasta yakınlarıyla etkili iletişim gibi konularda eğitimler verildi. Ayrıca çevre sağlığını korumak adına tıbbi atık yönetimi üzerine de eğitimler düzenlendi.
Dr. Çat, "Bu eğitimleri her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Amacımız, personelimizin sahada karşılaşabilecekleri zorluklarla baş edebilme yetisini güçlendirmek ve halkımıza en iyi sağlık hizmetini sunmalarını sağlamak" dedi.