İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik diplomasının iptali ve gözaltı kararı, geniş yankılar uyandırırken, KESK tepkisini gösterdi.
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi, ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 106 kişi hakkında başlatılan soruşturma, kamuoyunda geniş yankı buldu. İmamoğlu’nun, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ile birlikte PKK/KCK terör örgütüne yardım suçlamasıyla gözaltına alınması ve suç örgütü yöneticiliği iddiaları, büyük bir hukuki tartışma başlattı.
KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Kemal Göçmen, İmamoğlu’na yönelik yapılan operasyon ve gözaltı kararları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Göçmen, “İmamoğlu’nun gözaltına alınması, yaşadığımız hukuksuzlukların, baskıların ve tutuklamaların tesadüf olmadığının göstergesidir” dedi.
“Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”
Göçmen, “Ülkemizi yönetenler, emekçileri ve halkı köleliğe mahkûm etmek için adım adım otoriter bir sistem kuruyor. Hukuksuzluk ve adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir düzen yaratılmak isteniyor. Bu düzenin karşısında durabilmek, halkın ve emekçilerin birlikte mücadele etmesinden geçiyor. Bugün İmamoğlu'nun gözaltına alınma gerekçesi olarak gösterilen 'kent uzlaşısı', ülkemizin içine sürüklendiği karanlık ortamı gözler önüne seriyor. Bizler, bu baskılara karşı dayanışmayı büyütmeli ve mücadeleyi yükseltmeliyiz” diyerek, halkı ve tüm toplumu dayanışma ve mücadeleye çağırdı.