Mersinli kadınlar 'Pınar için adalet' çağrısı yaptı

Mersinli kadınlar 'Pınar için adalet' çağrısı yaptı cukurovagazetesi.com
Kader Çetintaş

Mersin’de imam nikahlı eşi Ziya Ecer tarafından katledilen Pınar Bayrak cinayetinin ikinci duruşması öncesi Mersin Kadın Platformu cinayeti kınayarak, “Adalet” çağrısında bulundu.


Mersin’de 3 Ağustos’ta imam nikahlı eşi Ziya Ecer isimli erkek tarafından katledilen Pınar Bayrak davasının 2’inci duruşması öncesi adliye binası önünde bir araya gelen Mersin Kadın Platformu üyeleri, basın açıklaması yaptı.

“Pınar Bayrak İçin Adalet” yazılı pankart taşıyan üyeler adına açıklama yapan Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Göksoy, “Pınar yıllarca Ziya Ecer tarafından sistematik şiddete maruz kaldı. Bugün 2. duruşması görülen Pınar Bayrak'ın davası, her kadının hak ettiği temel güvenliği, yaşam hakkını ve eşitliği talep eden kadınların çığlığıdır. Ülkemizde kadınların can güvenliğinin ne kadar savunmasız ve korunmasız olduğunun bir göstergesi. Hemen her gün kadınların yaşam hakkı gasp edilirken, sadece bireysel faillerden değil, cezasızlığı teşvik eden politikaların sahibi olan erkek - devletten de hesap sormak için buradayız. Türkiye’de sadece Ekim ayında 48 kadın cinayeti 23’de şüpheli kadın ölümü olmak üzere toplam 71 kadın erkekler tarafından katledildi. Kadın cinayetleri her geçen gün artarken, iktidarın bu cinayetlerle mücadelede yetersiz kalması, adaleti tesis etme konusundaki eksiklikleri kabul etmemiz mümkün değildir. Bu ülkede kadınların yaşam haklarını koruyacak etkili bir yasal ve toplumsal düzenleme yapmak, devletin sorumluluğudur. Ancak bu sorumluluk sürekli olarak ertelenmekte, ‘aile içi mesele’ gibi etiketlerle kadınlar göz göre göre ölüme ve şiddete terk edilmektedir. Cezasızlık politikaları, kadın katillerini adeta koruma altına almakta ve onları cesaretlendirmektedir. Kadına yönelik şiddet, yalnızca bir cinayetle sınırlı değildir. Yıllarca süren görünmeyen bir şiddetin, baskının ve kayıtsızlığın sonucudur. Türkiye'de her gün birçok kadının karşılaştığı kayıtsızlık, devletin şiddetle mücadeledeki yetersizliği, toplumsal algının kadını 'niteliksiz' bir varlık olarak görme alışkanlığıdır” ifadelerini kullandı.