Silifke Belediyespor hakemden şikayetçi

Silifke Belediyespor hakemden şikayetçi cukurovagazetesi.com
kader çetintaş

Türkiye Nesine 3. Lig 1. Grup’ta yer alan Silifke Belediyespor, 6. Hafta mücadelesinde deplasmanda Kütahya Belediyesipor’a 2-0 mağlup olurken, kırmızı kartla saha dışına gönderilen Teknik Direktör İlken Avcıbay, hakeme tepki gösterdi. Kulüp, TFF ve MHK’ye şikayette bulundu.


Kütahya Dumlupınar Stadyumunda oynanan karşılaşmada ev sahibi takım, ikinci yarıda bulduğu gollerle sahadan 2-0 galip ayrılırken, karşılaşmanın hakemi Anıl Şen’in kararları tartışma yarattı. İddiaya göre her iki gol öncesi yaşanan pozisyonlarda Silifke Belediyesporlu oyunculara faul yapıldı.

 

BU MAÇA FARKLI BİR PLANLA ÇIKTIK

Öncelikle maçı değerlendiren Avcıbay, “Futbolda her sonuç var. Rakibimize karşı 4 puan avantajımız vardı. Bu farkı daha da açabilirdik. Öncelikle Kütahyaspor’u tebrik ediyorum. Kütahya Belediyespor istediği oyun formunu oturtamadı. Taraftar ve oyuncular arasında bir iletişimsizlik, bir gerginlik vardı. Bunu biliyorduk ve bundan faydalanmak, bunu lehimize çevirmek istiyorduk. Bu maça farklı bir planla çıktık. Ön alan baskısı planımızdı ve ilk yarı bunda başarılı olduk. Maalesef saha şartları top oynamaya çalışan takım için zordu. Beklentilerimizin çok altında bir zeminde oynadık. Ayakta durmak zor, top kontrolü zor. Buna rağmen geçişleri iyi yapan bizdik. Özellikle ilk yarıda yakaladığımız 2 net gol pozisyonunu değerlendiremedik. Skoru alsaydık oyun planımız buna göre şekillenecekti. İkinci yarı oyun tamamen değişti. Maçın hemen başında bana göre net faul olan bir pozisyondan sonra golü yedik. İkinci yarının son bölümlerinde oyunu riske ederek oynadık. Bana göre yine net verilmeyen bir faul sonrası ikinci golü yedik. Sonrasında yakaladığımız, biri dikekten dönem pozisyonlarımız oldu. Bunlar kaçmasa beraberliği yakalayabilirdik. Her şeyi yaptık ama maalesef yapamadığımız tek şey gol atmak oldu” dedi.

“TFF VE MHK’YE ŞİKAYETTE BULUNDUK”

İkinci yarıda yenen her iki gol öncesinde faul olduğunu savunan Avcıbay, ikinci yarıya çıkarken, ihraç edilmesine anlam veremediğini, karşılaşmanın hakeminin verdiği kararlarla ilgili video ile TFF ve MHK’ye şikayette bulunduklarını belirterek, şunları söyledi: Hakemler hakkında çok konuşmak olmaz, olmuyor. Ben bunları çok kabul etmiyorum. Tabii ki burası geliş değil diye. Burada da aşağıdan amatör liglerden çıkıp yukarıya doğru klasman atlayarak gelmeye çalışan hakem kardeşlerimiz var. Maçın devre arasında İzmir Bölgesi Hakemi Anış Şen, girerken, bizim çizgiyi geçen bir golümüz olduğunu, maçın canlı yayınlandığını ve biliyorum ki MHK’nın üst kurullarının artık alt liglerde de görüntüleri, maçları çok yakından takip ettiklerini ve performansı iyi olmayan hakemlerle ilgili yaptırım uyguladıklarını çok iyi biliyorum. Bundan dolayı da kendisine bir hatırlatmada bulundum. Maçın televizyondan canlı yayınlandığını, kararlarını daha dikkatli vermesi gerektiğini, yoksa bundan sonraki süreçte maç alamayacağını, daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Burada hakaret kesinlikle olmadı. Daha sonra içeriye girdik ve ikinci yarı için planlarımızı konuştuk. Sahaya çıkacakken federasyon yetkilisi gelip, hakemin beni ihraç ettiğini, maça çıkamayacağımı söyledi. Tabii ki oradaki baskı deplasman baskısı. Biz sahada mücadele ediyoruz ama saha dışında edemiyoruz. Geçen haftalarda söylemiştim. Her iki golden önce faul vardı bu görülmedi. Kulüp olarak video kayıtlarıyla TFF’ye, MHK’ye gerekli müracaatları yaptık.