Afet risklerinin azaltılması için kritik toplantı yapıldı

Afet risklerinin azaltılması için kritik toplantı yapıldı cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığında Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 


AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, 81 İlin Valisinin iştirak ettiği video konferans sistemi ile gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulu üyeleri katıldı. 


Toplantıda; afetler olmadan gerçekleştirilmesi gereken planlama ve çalışmaları bir süreç dâhilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, afetleri önlemek için şehir ölçeğinde kenetlenmiş bir organizasyon yapısı kurmayı hedefleyen böylece afetin önüne geçmek, afeti getiren etkenleri ve afetlerin neden olabileceği kayıpları asgari düzeye indirmek amacıyla hazırlanan plan ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
Gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında afet risk azaltma çalışmalarının, afet yönetimindeki rolü ile ilgili önemli mesajlar verdi. 
Toplantıya Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cenk Yıldız, Mersin Üniversitesi Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hayati Koç, MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, DSİ Şube Müdürü Oğuzhan Gökdere katıldı.